Савік Шустер не є фігурантом кримінальної справи – його юристка

Савік Шустер не є фігурантом кримінальної справи – його юристка

26 Квітня 2016
2131

Савік Шустер не є фігурантом кримінальної справи – його юристка

2131
Директор юридичного департаменту телеканалу Савіка Шустера 3s.tv Тетяна Кармазіна повідомила «Детектору медіа», що Савік Шустер не є фігурантом кримінальних проваджень і центр зайнятості не мав підстав анульовувати його дозвіл на роботу в Україні.
Савік Шустер не є фігурантом кримінальної справи – його юристка
Савік Шустер не є фігурантом кримінальної справи – його юристка

За словами Тетяни Кармазіної, причиною анулювання Київським міським центром зайнятості дозволу на працевлаштування Савіка Шустера в Україні було те, що роботодавець не повідомив про нібито порушене проти пана Шустера кримінальне провадження.

«Ніякого кримінального провадження проти Савіка немає. Кримінальне провадження Державної фіскальної служби порушене за фактом, а не проти особи, і підозрюваних немає, всі проходять як свідки. Але навіть якби він проходив як обвинувачений – це все одно не є підставою для анулювання дозволу на роботу», - заявила юристка.

«Співробітникам центру зайнятості прийшов лист від їхніх територіальних органів, що проти Савіка порушено кримінальну справу. І їм дали один день, щоб вони розглянули це питання. Вони розглянули та вчора анулювали дозвіл на працевлаштування на підставі того, що нібито порушено кримінальну справу. Але вони не розібралися в питанні. Адже ті довідки, які ми надали, видані органами внутрішніх справ, свідчать, що проти Савіка немає кримінальних справ. Однак вони її не взяли до уваги», - додала пані Кармазіна.

Вона запевнила, що рішення Київського міського центру зайнятості обов’язково буде оскаржено. Але наразі ще тривають переговори Савіка Шустера і його роботодавців з відповідними службами в Міністерстві соціальної політики. «Подивимося, до чого домовляться», - зауважила вона.

Нагадаємо, 25 квітня увечері «Детектор медіа» з посиланням на своє джерело в правоохоронних органах повідомив, що Київський міський центр зайнятості анулював Савіку Шустеру дозвіл на роботу в Україні.

26 квітня директор юридичного департаменту телеканалу 3s.tv Тетяна Кармазіна підтвердила цю інформацію. За її словами, ще 31 березня 2016 року Київський міський центр зайнятості видав Савіку Шустеру дозвіл на працевлаштування в Україні, але тепер скасував його. Вона уточнила, що Савік Шустер у тому числі є фізичною особою – підприємцем (ФОП), тож, на її думку, може працювати як ФОП, але матиме обмеження (180 днів) щодо строку перебування в Україні.

Під час відвідування Савіком Шустером Київського міського центру зайнятості 26 квітня стало відомо, що дозвіл на роботу в Україні Савіку Шустеру анульовано через нібито недостовірну, на думку чиновників, довідку про відсутність судимості. Із зачитаних документів стало відомо, що Савіку Шустеру анульовано дозвіл на роботу в Україні на посаді генерального директора ТОВ «Савік Шустер студія» – телевізійного продакшну, який виробляє суспільно-політичне шоу «Шустер live», що виходить на телеканалі Савіка Шустера 3s.tv. А також, що судимістю чиновники вважають відкрите проти Савіка Шустера Державною фіскальною службою кримінальне провадження на суму 13 млн грн.

Сам Савік Шустер заявив журналістам, що планує й далі працювати в Україні попри анулювання дозволу на працевлаштування.

Фото - glavpost.com

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2131
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду