«Громадське ТБ» розповіло, як вирішує конфлікт зі Скрипіним у правовому полі (ДОПОВНЕНО)

«Громадське ТБ» розповіло, як вирішує конфлікт зі Скрипіним у правовому полі (ДОПОВНЕНО)

20 Квітня 2016
3546

«Громадське ТБ» розповіло, як вирішує конфлікт зі Скрипіним у правовому полі (ДОПОВНЕНО)

3546
Громадська організація «Громадське телебачення» добивається від поліції відкриття кримінального провадження щодо дій колишнього очільника організації Романа Скрипіна.
«Громадське ТБ» розповіло, як вирішує конфлікт зі Скрипіним у правовому полі (ДОПОВНЕНО)
«Громадське ТБ» розповіло, як вирішує конфлікт зі Скрипіним у правовому полі (ДОПОВНЕНО)

Про це йдеться в повідомленні, оприлюдненому 20 квітня на сайті Hromadske.tv.

Як повідомляє організація, ще 16 березня ГО «Громадське телебачення» подало заяву до Печерського районного відділу поліції у місті Києві щодо дій пана Скрипіна.

Організація заявила, що, будучи головою та маючи одноосібний доступ до деяких активів, Роман Скрипін привласнив майно, яке належить організації, а саме 38 324,08 доларів США та 215 203 євро. «Численні попередні спроби вести перемовини щодо повернення активів організації, напряму та через офіційного представника Романа Скрипіна, не дали жодного результату протягом багатьох місяців», - зазначили в ГО.

На думку організації, дії колишнього керівника підпадають під статтю 190 Кримінального кодексу України та можуть кваліфікуватися як заволодіння чужим майном або придбання права на чуже майно шляхом обману та зловживання довірою (шахрайство).

Заяву ГО «Громадське телебачення» було зареєстровано за № 4235. За законом, заяву про вчинення злочину поліція мала внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань протягом 24 годин. «Однак, слідчий Тимков Олексій Сергійович, якого було призначено до розслідування цієї справи, проігнорував пряму норму закону», - йдеться в повідомленні «Громадського ТБ».

Через 72 години ГО «Громадське телебачення» подало скаргу на бездіяльність поліції до Печерського суду м. Києва.

6 квітня скаргу було задоволено в повному обсязі. Копію судової ухвали оприлюднив у Facebook член наглядової ради «Громадського ТБ» Олексій Шалайський:

Проте, за даними «Громадського ТБ», слідчий Тимков не виконав рішення суду.

14 квітня ГО «Громадське телебачення» подало заяву до Печерського відділу прокуратури міста Києва з вимогою змусити поліцію до виконання рішення суду.

«ГО “Громадське телебачення” хоче підкреслити, що, розуміючи високу відповідальність перед своїми благодійниками та громадськістю, на кожному етапі цієї справи намагалося діяти сумлінно, маючи на меті прозоре та швидке вирішення конфлікту в юридичній площині», - йдеться в повідомленні.

Організація продовжує юридичні дії з метою повернення повного контролю над активами, значну частину яких складають благочинні пожертви громадськості. «Комунікація ГО Громадське ТБ” залишиться точковою задля уникнення звинувачень у тиску на правоохоронні органи, від яких ми очікуємо повного та неупередженого розслідування обставин справи та передачі результатів до суду», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо: 19 січня наглядова рада ГО «Громадське телебачення» заявила про привласнення одним з членів організації та її колишнім очільником Романом Скрипіним доменного імені hromadske.tv, а також коштів від пожертв, що надходили на рахунок PayPal, та коштів від монетизації контенту «Громадського» на YouTube. Ішлося про суму 150 тис. євро та 38 тис. доларів.

19 січня Роман Скрипін опублікував своє пояснення ситуації та пообіцяв повернути всі гроші, зазначивши, що частину з них було використано на потреби проекту. А доменне ім’я – продати.

1 лютого голова ГО «Громадське ТБ» Наталя Гуменюк в інтерв’ю «Детектору медіа» повідомила, що позитивного результату в цій справі поки що немає, з боку Романа є лише наміри про дію.

15 лютого ГО «Громадське телебачення» виключила зі своїх членів Романа Скрипіна та Сергія Грішина.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3546
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду