«1+1 медіа» заявляє, що прихильники мера Вишгорода напали на знімальну групу ТСН

«1+1 медіа» заявляє, що прихильники мера Вишгорода напали на знімальну групу ТСН

18 Квітня 2016
1964

«1+1 медіа» заявляє, що прихильники мера Вишгорода напали на знімальну групу ТСН

1964
Учасники мітингу, що вихідними пройшов під стінами Печерського суду Києва у зв’язку із затриманням міського голови Вишгорода (Київська область) Олексія Момота, погрожували знімальній групі ТСН каналу «1+1» та перешкоджали її роботі.
«1+1 медіа» заявляє, що прихильники мера Вишгорода напали на знімальну групу ТСН
«1+1 медіа» заявляє, що прихильники мера Вишгорода напали на знімальну групу ТСН

Про це йдеться у повідомленні групи «1+1 медіа».

Як заявляє медіагрупа, активісти провокували журналістку ТСН та оператора і чинили на них тиск.  

«Окрім цього, прихильники Олексія Момота висловлювали своє невдоволення тими матеріалами ТСН, що раніше виходили в ефірі 1+1 з приводу судової справи щодо мера Вишгорода, а також звинувачували у необ’єктивності, і казали про те, що нібито з машини ТСН роздавали гроші "тітушкам"», - повідомляє «1+1».

Активісти також намагалися зірвати пряме включення журналістки ТСН, оточивши її та оператора, та спробували заважати її роботі безпосередньо під час включення.  

«Причиною нападів, вірогідно, було те, що знімальна група ТСН найпершою прибула до Печерського суду – це, на думку мітингувальників, було сплановано та говорить про "заангажованість" роботи ТСН. Насправді ж знімальна група  дуже оперативно виїхала на місце проведення судового засідання після того, як редакція ТСН отримала інформацію про нього. Жодних таємних смислів у цьому немає – це нормальна практика роботи служби новин», - розповів директор Служби безпеки групи «1+1 медіа» Володимир Тарасюк

У заяві йдеться, що мітингувальники продовжують тиск на журналістів ТСН, а також розповсюджують неправдиву інформацію щодо їх діяльності.  

«Ми розцінюємо даний інцидент як спробу вчинення тиску на журналістів 1+1 з метою висвітлення ситуації у вигідному для прихильників мера світлі», - додав директор департаменту новин Сергій Попов.  

Наразі «1+1 медіа» розглядає можливість подання заяви до поліції на осіб, що чинили тиск та перешкоджали роботі знімальної групи.

14 квітня Служба безпеки України спільно з прокуратурою затримала на хабарі мера міста Вишгорода Олексія Момота. Про це йдеться в повідомленні прес-центру СБУ.

Нагадаємо, знімальну групу телеканалу «1+1» на кордоні з Україною затримали і обшукали білоруські митники. При цьому українських журналістів Євгена Плінського і Владислава Плешакова змусили роздягтися, обшукали особисті речі та відмовили в дзвінку до МЗС, а автомобіль знімальної групи розібрали.

На фото - затримання мера Вишгорода

Фото: СБУ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1964
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду