Оголошено номінантів VII конкурсу професійної журналістики «Честь професії»

Оголошено номінантів VII конкурсу професійної журналістики «Честь професії»

14 Квітня 2016
1789

Оголошено номінантів VII конкурсу професійної журналістики «Честь професії»

1789
Протягом двох тижнів члени журі переглядали роботи конкурсантів VII конкурсу професійної журналістики «Честь професії», що були відібрані до другого етапу оцінювання. 13 квітня організатори назвали імена журналістів, чиї матеріали увійшли до п’ятірки найкращих у кожній номінації.
Оголошено номінантів VII конкурсу професійної журналістики «Честь професії»
Оголошено номінантів VII конкурсу професійної журналістики «Честь професії»

За перемогу у номінації «Кращий матеріал з громадянською позицією» змагатимуться Ірина Соломко, шеф-редактор департаменту спецпроектів на каналі ICTV, із роботою «Добровольці»; Анастасія Рінгіс, журналіст видання «Українська правда», із роботою «З одиночного пікету в одиночну камеру»; Максим Опанасенко, журналіст бюро журналістських розслідувань «Свідомо», із роботою «Будинок на кістках»; Уляна Дрючкова, журналіст департаменту спецпроектів на каналі ICTV, із роботою «На хвилі Кремля»; Христина Малазонія, журналіст департаменту спецпроектів на каналі ICTV, із роботою «Злочини проти Майдану: винних досі не покарано».

У п’ятірку найкращих в номінації «Краще подання резонансного матеріалу» увійшли Олександр Курбатов, журналіст «Слідство. Інфо», із роботою «Ідеальна пара»; Юлія Шафранська і Марія Карпа, журналістки «Слідство. Інфо» зі спільною роботою «Воєнні інтертуристи»; Олена Козаченко, журналіст «Слідство. Інфо», із роботою «Одеська мУтниця»; Роман Романюк, редактор видання «Українська правда», із роботою «Мукачівський трикутник. Контрабанда, Правий сектор та закляті друзі»; Галина Корба, журналіст видання «Новое время», із роботою «У ліжку з війною».

У номінації «Краще журналістське розслідування» п’ятірка найкращих, на думку журі, така: Аліна Стрижак і Денис Бігус, «Наші гроші», канал ZIK, зі спільною роботою «Життя міліцейської еліти»; Любов Величко, журналіст інтернет-видання «Texty.org.ua», із роботою «Ukraine Toxic Chemical Clean-up Under Investigation»; Марія Жук, журналіст телеканалу NewsOne, із роботою «ЦРУ. Як корупціонери використовують лісові пожежі для збагачення»; Віра Балдинюк, головний редактор видання Korydor, із роботою «Будинок Новікова на Подолі: справа про умисне вбивство»; Аліса Юрченко, спецкореспондент програми «Наші гроші», із роботою «Феєрична оборудка НБУ та Мінфіну із банком Пшонки».

У номінації «Краще подання складної теми» список фіналістів такий: Олексій Бобровников, спецкореспондент програми «ТСН. Тиждень», із роботою «Цикл сюжетів про «сіру зону» на Донбасі»; Сергій Андрушко, журналіст «Радіо Свобода», із роботою «Як вибирають нових «старих» прокурорів»; Марія Жартовська, журналіст видання «Українська правда», із роботою «Соціальний ліфт президентської канцелярії. Ложкін і його друзі у владі»; Дмитро Лиховій, позаштатний автор видання «Польсько-український портал», із роботою «Як за рік змінився волонтерський рух на підтримку армії»; Михайло Ткач, журналіст «Радіо Свобода», із роботою «Валентин Наливайченко: секрети шпигуна».

У номінації «Надія журналістики» за звання найкращого журналіста змагатимуться: Ольга Перехрест, журналіст інтернет-видання Zaxid.net, із роботою «Найменший вибір»; Богдан Піленко, журналіст каналу «112 Україна», із роботою «Немирне перемир’я»; Ірина Скіць, журналіст інтернет-видання Zaxid.net, із роботою «Ми були впевнені, що нас тут чекають»; Тетяна Кузьмінчук, журналіст телеканалу ZIK, із роботою «Відгороджені від світу»; Вікторія Лупай, журналіст філії національної телекомпанії України «Чернівецька регіональна дирекція», із роботою «Віктор Піцул».

У спецномінації від Наглядової ради «За людяність у нелюдяні часи» п’ятірка номінантів виглядає така: Катерина Зінов’єва, журналіст каналу ICTV, із роботою «Живуть люди: уроки виживання в прифронтових селах Донбасу»; Богдан Кутєпов, журналіст ГО «Громадське телебачення», із роботою «Чечетов. Прощання»; Христина Бондаренко, журналіст ГО «Громадське телебачення», із роботою «Батя» - капелан та названий батько 33 дітей»; Станіслав Ясинський, журналіст студії «1+1», із роботою «Діти війни»; Мар'яна П'єцух, керівник проекту «Донецькі», із роботою «Нас єднає Україна».

У спеціальній номінації Програми Розвитку ООН в Україні «Будуємо нову Україну разом» до фіналу вийшли: Марія Набока, журналіст, автор і ведуча програми PFE/RL «Радіо Свобода», з роботою  «Екодружній стиль життя: відмова від зайвого і економія коштів»; Андрій Сайчук та Наталія Тарасовська із проектом «RE:Форма»; Ігор Сєров, кореспондент газети «Сегодня», із роботою «Как складывается судьба переселенцев: побег от преследователей через полмира и тайные отъезды из дома»; та Леніна Бичковська, власний кореспондент газети «Факти та коментарі», з роботою «Переселенец с Донбасса, переживший три комы и пять хирургических вмешательств, стал успешным предпринимателем в Луцке».

Фіналістами спеціального призу від компанії «Емвей Україна» «Матеріал, що надихає до створення власного бізнесу» стали: Андрій Фарисей, журналіст Forbes, з роботою «Пивная интуиция: как превратить локальную пивоварню в национального производителя»; Христина Коновалова, економічний оглядач газети «Сегодня», з роботою «Антикризисные рецепты: переходим на обувь отечественного производителя»; Наталя  Гамоля, заступник головного редактора видання «Личный счет», з роботою «Венец с доходом»; Всеволод Некрасов, кореспондент видання «Українська правда», з роботою «Як у маршрутці придумали проект на 800 тисяч доларів. Історія стартапу Ecoisme»; та Вікторія Торяник, з роботою «8 шагов на пути к компании счастливых сотрудников».

Імена переможців конкурсу будуть оголошені під час офіційної церемонії нагородження, що відбудеться у НСК «Олімпійський» («Хол Чемпіонів») 22 квітня, початок о 19.00.

Подію висвітлюватиме генеральний телевізійний партнер конкурсу – канал «UA:Перший». 1 травня українці зможуть подивитись телеверсію церемонії нагородження.

З усіма зареєстрованими на конкурс роботами, новинами, положеннями про конкурс та іншою інформацією можна ознайомитись на офіційному сайті конкурсу. Окрім офіційного сайту, стежити за новинами можна на сторінці конкурсу у Facebook.

Конкурс професійної журналістики «Честь Професії 2016» підтримують: Шведське агентство з питань міжнародної співпраці та розвитку (The Swedish International Development Cooperation Agency); проект «У-медіа» міжнародної організації «Інтерньюз нетворк», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID); Програма розвитку ООН в Україні; Система компаній «Кока-Кола» в Україні; Компанія «Емвей Україна».

Нагадаємо, у березні оргкомітет VIІ конкурсу професійної журналістики «Честь професії» повідомив про завершення прийому робіт в основні номінації. Було зареєстровано 912 робіт – на 285 більше, ніж минулого року.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1789
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду