Центр допомоги журналістам НСЖУ-НМПУ розробив унікальний бронежилет для медійників

Центр допомоги журналістам НСЖУ-НМПУ розробив унікальний бронежилет для медійників

12 Квітня 2016
2052

Центр допомоги журналістам НСЖУ-НМПУ розробив унікальний бронежилет для медійників

2052
11 квітня Об’єднаний центр допомоги журналістам «Майдан і війна: два роки журналістської взаємодопомоги» звітував про напрямки дворічної діяльності, серед яких - фонд матеріальної допомоги постраждалим журналістам і тим, хто переїхав з окупованих територій, підготовка сертифікованих Міжнародною федерацією журналістів тренерів з роботи журналістів у гарячих точках, психологічні тренінги, створення банку захисної амуніції для журналістів, які їдуть працювати в зону АТО та інше.
Центр допомоги журналістам НСЖУ-НМПУ розробив унікальний бронежилет для медійників
Центр допомоги журналістам НСЖУ-НМПУ розробив унікальний бронежилет для медійників

Про це повідомляє прес-служба Незалежної медіапрофспілки України (НМПУ).

У рамках проекту фахівцям із захисного спорядження у  співпраці із журналістами вдалось розробити універсальний та мобільний бронежилет, який враховує умови праці журналістів у гарячих точках, а також має високий рівень захисту. «Вся наша діяльність вибудувалася у концепт надання комплексу послуг та захисту. Діючи спільно, ми змогли охопити багато напрямків роботи, коли різні заходи підсилювали один одного, так вдавалося досягти максимального результату», - сказала керівник проекту Оксана Винничук.

Керівник психологічного напрямку Наталя Улько підсумувала результати діяльності та зазначила, що у суспільстві, яке переживає кризу, підсилюється роль журналіста. «У нашому проекті ми працювали фактично у двох напрямках – перший це сам журналіст, його стан та його сприйняття подій, і другий – це створення журналістських матеріалів. Адже журналіст може як збурити суспільство, поширюючи тривогу, так і привносити розуміння, демонструючи позитивні життєві історії», - зазначила вона.

Голова НМПУ Юрій Луканов наголосив, що «Об’єднаний центр допомоги журналістам» був відгуком на криваві події, які почалися в Україні зненацька. «Ми спершу розгубилися, бо нічого подібного не очікували. А потім створили центр з низкою  цікавих і корисних проектів, які допомагають журналістам вижити за непростих умов і продовжувати працювати в професії», - сказав він.

Про взаємодію з міжнародними організаціями та результати залучення світової медіа спільноти до вирішення конфліктів розповів перший секретар Національної спілки журналістів України (НСЖУ) Сергій Томіленко. «За останні кілька років актуальною стала тема "передової" для журналістів - це і Майдан, і Крим, і Донбас, де робота для журналіста часто  є небезпечною для життя і здоров'я. Ми прагнемо підтримати колег і показуємо, що журналістська солідарність – поняття реальне», - сказав він.

Нагадаємо, що починаючи з часів Революції гідності, під час анексії Криму та початку гібридної війни НСЖУ і НМПУ об’єднали зусилля з метою надання комплексної допомоги журналістам в умовах соціально-політичної кризи в Україні.  У квітні 2014 року було створено «Об’єднаний центр допомоги журналістам», який покликаний надавати матеріальну допомогу журналістам, постраждалим унаслідок цих подій; здійснювати комплексну психологічну реабілітацію журналістів; проводити тренінги з безпеки журналістської діяльності; надавати захисне спорядження для роботи журналістів у зоні бойових дій; а також здійснювати масштабну просвітницьку діяльність для захисту прав журналістів. Завдяки спільним зусиллям журналістських організацій відпрацьовано механізм реакції на брутальні порушення прав журналістів із залученням міжнародної журналістської спільноти.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2052
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду