Окупований Крим змушені були залишити десять ЗМІ - Гаяна Юксель

Окупований Крим змушені були залишити десять ЗМІ - Гаяна Юксель

8 Квітня 2016
2294

Окупований Крим змушені були залишити десять ЗМІ - Гаяна Юксель

2294
Головна редакторка кримськотатарського видання QHA Гаяна Юксель стверджує, що з окупованого Росією Криму на материкову Україну через тиск виїхали вже десять ЗМІ.
Окупований Крим змушені були залишити десять ЗМІ - Гаяна Юксель
Окупований Крим змушені були залишити десять ЗМІ - Гаяна Юксель

Про це вона повідомила на прес-конференції в Києві 8 квітня, передає видання «Крим.Реалії». Прес-конференція була проведена до Дня кримськотатарської журналістики, який відзначається 10 квітня.

«Ухвалення окупаційної влади, згода з проведеною політикою, відсутність свободи слова, відсутність критики, оповіщення про події, що відбуваються в тому контексті, який вигідний самопроголошеної кримської влади. В результаті цієї інформаційної політики ті засоби масової інформації, що не були згодні з відбувалися змінами, вони були видавлені з території півострова. Всього з території Криму вийшли десять ЗМІ - і кримськотатарські, і українські - які зараз продовжують свою роботу на материковій частині України», - повідомила Гаяна Юксель.

Вона також назвала маніпуляцією інформацію підконтрольних Росії влади півострова про нібито десятках кримськотатарських ЗМІ в Криму.

«Це чисто спекулятивна інформація, вона заснована тому, що в ліцензійній заявці є сьомий пункт, де вказана мова мовлення, і тут багато ЗМІ вказують і кримськотатарську мову, а кримський Роскомнагляд говорить, що на території півострова здійснюють діяльність кримськотатарські ЗМІ. Тобто, 65 ЗМІ вказало кримськотатарську мову, і Роскомнагляд тепер вважає їх кримськотатарськими. Це чисто маніпулятивний хід, який анітрохи не відображає ситуацію», - пояснила вона.

Нагадаємо, на прес-конференції в Києві 8 квітня  кримськотатарські журналісти звернулися до колег в Україні та світі з проханням підтримати їх у прагненні «донести правду про анексований Росією Крим». Раніше  міністерство інформаційної політики України повідомило, що в анексованому Росією Криму за останні два роки було зафіксовано понад 170 правопорушень стосовно журналістів і засобів масової інформації.

Фото: Інна Аннітова

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2294
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду