У Дніпропетровську напали на водія газети «Наше місто» - поліція відкрила провадження

У Дніпропетровську напали на водія газети «Наше місто» - поліція відкрила провадження

31 Березня 2016
1219
31 Березня 2016
18:17

У Дніпропетровську напали на водія газети «Наше місто» - поліція відкрила провадження

1219
30 березня у Дніпропетровську невідомі напали на водія газети міської ради «Наше місто». Редакція видання пов'язує напад на водія з професійною діяльністю журналістів. Поліція відкрила провадження за статтею 125 (Умисні легкі тілесні ушкодження).
У Дніпропетровську напали на водія газети «Наше місто» - поліція відкрила провадження
У Дніпропетровську напали на водія газети «Наше місто» - поліція відкрила провадження

Про це у Facebook повідомила головна редакторка газети Тетяна Валігурська.

«Вчора десь між шостою годиною вечора та пів на сьому біля супермаркету "Сільпо" на Новокримській стався напад на водія редакції газети "Наше місто". Хто напав, скільки було нападників, невідомо, бо потерпілий, вочевидь, втратив свідомість і як все сталося не пам'ятає. За фактом нападу та отримання травми наш водій звернувся до поліції та швидкої допомоги. Зараз його шпитальовано до неврологічного відділення 56-ї медчастини. У нього висока температура, побиття обличчя, голови, грудної клітини», - повідомила Тетяна Валігурська.

Вона заявила, що редакція «Наше місто» пов'язує напад на водія з професійною діяльністю журналістів та з її особистою журналістською діяльністю.

Як аргументи на користь цієї версії вона наводить факт того, що залишила редакційне авто незадовго до нападу, і водій у результаті нападу не був пограбований.

Тетяна Валіргурська також повідомляє, що редакції раніше погрожували у соціальних мережах і в коментарях на сайті. Вона також повідомляє, що того ж дня сайт газети перестав працювати.

«Мій життєвий та журналістський досвід підказує, що такі "випадки" випадковими не бувають.
А тим, хто таким чином передав мені привіт, хочу сказати: "Я не боюся!"
», - заявляє головна редакторка.

Вона зазначила, що газета «Наше місто», яка існує 25 років, є виданням громади Дніпропетровська.  «Ми служимо людям, а не певним політичним силам, які втратили контроль над містом і ніяк не можуть собі цього пробачити і визнати свою поразку», - заявляє журналістка.

Вона підкреслила, що «нормальний журналіст хоча б раз на день обов'язково комусь переходить дорогу, намагаючись об'єктивно висвітлювати події та докопатися до істини».

Від імені редакції Тетяна Валігурська заявила, що колектив сподівається, що «поліція професійно займеться розслідуванням даного випадку».  «І наші сподівання також на найшвидше одужання нашого водія - звичайної пересічної людини, яка несподівано стала жертвою політичних ігор, що переросли в жорстокі кримінальні», - написала вона.

Пізніше головред газети повідомила з посиланням на начальницю відділення комунікацій ГУ Національної поліції в Дніпропетровській області Ганну Старчевську, що за фактом нападу на співробітника газети «Наше місто» відкрили кримінальну справу за статтею 125 (Умисні легкі тілесні ушкодження). Слідство триває.

Нагадаємо, у лютому Бабушкінський райвідділ поліції Дніпропетровська за результатами перевірки не відкрив кримінальне провадження за фактом перешкоджання головреду газети «Україна Європейська» Денису Зеніну, обмеживши заходи профілактичною бесідою з особою, що напала на журналіста.

На фото – постраждалий водій редакції

Фото: Facebook Тетяни Валігурської

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1219
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду