На Житомирщині журналісту й активісту «Стоп корупції» підпалили будинок - Бочкала

На Житомирщині журналісту й активісту «Стоп корупції» підпалили будинок - Бочкала

7 Березня 2016
2074

На Житомирщині журналісту й активісту «Стоп корупції» підпалили будинок - Бочкала

2074
Незалежному журналісту Олевського інформаційного порталу, депутату Житомирської обласної ради Олександру Ніколайчуку підпалили будинок. Він пов’язує підпал із своєю журналістською і громадською діяльністю.
На Житомирщині журналісту й активісту «Стоп корупції» підпалили будинок - Бочкала
На Житомирщині журналісту й активісту «Стоп корупції» підпалили будинок - Бочкала

Про це написав у Facebook журналіст телеканалу «Інтер» Роман Бочкала.

«Активісту “Стоп корупції” в Житомирській області Олександру Ніколайчуку підпалили будинок. Саша активний борець з бурштиновою мафією в рідному Олевському районі. Йому ламали руки і ноги, але активіст не зупинився. Тепер ось підпал... На цій світлині, всього декілька днів назад, ми обговорювали з Олександром тему журналістського розслідування "СтопКора" по бурштину. І ось тобі на... Будемо розбиратися. Свого соратника образити не дамо!», – написав Роман Бочкала.

«Детектору медіа» журналіст повідомив, що Олександр Ніколайчук написав заяву до правоохоронних органів щодо підпалу.

Сам Олександр Ніколайчук повідомив у Facebook, що цей будинок він успадкував від бабусі, там ніхто не проживав, тому постраждати могли в першу чергу сусіди, якій повідомили йому про пожежу. На його думку, підпал стався після того, як він зацікавився нападом на місцевого мешканця.

«Вороги знову мені спаскудили вечір. Цього разу приємний відпочинок перервав дзвінок сусідів, які сповістили про займання будинку по вулиці Свято-Миколаївській, 57, який по праву належить мені. Минулого року, після смерті бабусі я успадкував будинок разом з 9-ма сотками землі. Протягом тривалого часу ряд впливових осіб намагалися його привласнити, але до сих пір в них нічого не вийшло, і не вийде…Нещодавно дане майно було виставлено на продаж. Не здивуюся, що це обурило тих, хто, м’яко кажучи, не бажав мені добра. Разом з тим, після ряду резонансних подій останніх днів, моя громадсько-політична та журналістська діяльність знову викликала увагу. Так, 4 березня я зацікавився темою нанесення тілесних ушкоджень місцевому жителю, який, ледь вижив після того як його підрізали. Днем пізніше в моє поле зору потрапила подія бандитського нападу невідомих осіб, які зухвало трощили автомобілі місцевих таксистів битками, а також напружували жителів Олевщини», – написав він.

За його словами, незважаючи на пасивність всіх служб та організацій, він продовжуватиме боротись із зловживаннями і надалі.

«Я як незалежний журналіст та депутат Житомирської обласної ради завжди буду на захисті прав і свобод громадян, і ніхто ніколи мене не залякає!… Приємно здивували і представники Олевської поліції та ДСНС які раніше за мене прибули на місце пригоди. Ніхто з них не приховує, що це підпал. З фото видно, що горіла підлога і дах», – зауважує Олександр.

Наразі «Детектор медіа» намагається отримати коментар у Олександра Ніколайчука.

Нагадаємо, активісти та команда «Стоп корупції» провели акцію протесту під стінами Броварської прокуратури з закликом захистити журналістів від нападів під час виконання професійних обов'язків. Приводом стала бездіяльності правоохоронців, які закрили справу про напад на журналістку інформаційного порталу «Стоп корупції» Лілію Ткачук.

На фото - Олександр Ніколайчук (перший ліворуч)

Фото: з Facebook Олександра Ніколайчука та Романа Бочкали

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2074
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду