Журналістам «Ірпінь-ТБ» погрожували фізичною розправою в Печерському райсуді

Журналістам «Ірпінь-ТБ» погрожували фізичною розправою в Печерському райсуді

29 Лютого 2016
2130

Журналістам «Ірпінь-ТБ» погрожували фізичною розправою в Печерському райсуді

2130
27 лютого, під час розгляду у Печерському районному суді справи за підозрою в отриманні хабаря депутатом та секретарем земельної комісії Ірпінської міської ради Лаврентієм Кухалейшвілі журналістці інтернет-телеканалу «Ірпінь-ТБ» Катерині Цибуліній надійшли погрози від невідомих осіб, які назвалися представниками батальйону «Айдар». Ці невстановлені особи прибули у приміщення суду ніби-то для підтримки Лаврентія Кухалейшвілі.
Журналістам «Ірпінь-ТБ» погрожували фізичною розправою в Печерському райсуді
Журналістам «Ірпінь-ТБ» погрожували фізичною розправою в Печерському райсуді

Про це йдеться у повідомленні «Ірпінь-ТБ».

Зокрема, невідомий у формі вимагав від Катерини Цибуліної не висвітлювати у сюжеті пікет, організований жителями Ірпеня, який відбувся біля Печерського райсуду. Як повідомляє редакція, один із тих, хто представився бійцем батальйону «Айдар» сказав їй, що «якщо вийде сюжет з кадрами про пікет, то вона та її родина буде у небезпеці».

«Ще одна жінка, яка була присутня на засіданні суду і представилася Владою Сичовою та співробітницею ВПК "Айдар", неодноразово ображала співробітників "Ірпінь-ТБ", погрожувала повернутися з бійцями "Айдару" та розправитися з родинами журналістів. Сказала, що їй відомо, де ми проживаємо, що ми робимо, де вчаться наші діти. На заклики громади заспокоїтися сказала, що не для того їхала 800 кілометрів, щоб зараз бачити представників телебачення. Протягом процесу вона неодноразово перебивала суддю та поводилася агресивно», - розповіла журналістка Катерина Цибуліна.

Редакція інтернет-видання «Ірпінь-ТБ» публічно звернулася до Генерального прокурора України, голови Служби безпеки України, Міністра внутрішніх справ України та керівництва держави з вимогою захистити журналістку Катерину Цибуліну та її родину від можливої розправи за журналістську діяльність, а у разі можливості – надати державну охорону.

«Детектор медіа» намагається зв’язатися з редакцією «Ірпінь-ТБ», але наразі телефон телеканалу не відповідає.

Фото: скрін відео «Ірпінь-ТБ».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2130
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Оксана
2950 дн. тому
Скоро ці айдарівці будуть приходити до журналістів і просто-напросто їх вбиватимуть вдома чи на роботі. Мова не лише про Айдар, а про саму проблему - в країні багато батальйонів та підробок під батальйони, у країні багато нелегальної зброї. СБУ вже не може контролювати цей процес.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду