Програма «Гроші» на «1+1» заявила про тиск з боку членкині Нацради – вона заперечує (ДОПОВНЕНО)

Програма «Гроші» на «1+1» заявила про тиск з боку членкині Нацради – вона заперечує (ДОПОВНЕНО)

24 Лютого 2016
4855

Програма «Гроші» на «1+1» заявила про тиск з боку членкині Нацради – вона заперечує (ДОПОВНЕНО)

4855
23 лютого в ефірі програми «Гроші» на телеканалі «1+1» ведучий Олександр Дубинський заявив, що відповідальний секретар Нацради з питань телебачення і радіомовлення Катерина Котенко намагалася втрутитися в підготовку сюжету, у якому згадується її чоловік Гліб Загорій.
Програма «Гроші» на «1+1» заявила про тиск з боку членкині Нацради – вона заперечує (ДОПОВНЕНО)
Програма «Гроші» на «1+1» заявила про тиск з боку членкині Нацради – вона заперечує (ДОПОВНЕНО)

Про це повідомляє ТСН.

У сюжеті програми «Гроші» йдеться, що чоловік Катерини Котенко, народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Гліб Загорій впливав на діяльність Міністерства охорони здоров’я України як за часів уряду Миколи Азарова, так і за нової влади.

Пан Дубинський стверджує, що відповідальний секретар Нацради Катерина Котенко, дізнавшись про підготовку сюжету, спрямувала до нього листа. «Саша, мені стало відомо, що журналісти вашого каналу роблять фіктивний низькопробний матеріал про участь мого чоловіка Гліба Загорія у якихось вигаданих історіях, які годяться лише для зливних бачків. Щиро вірю, що журналістська етика та ваша порядність не дозволять перейти межу добра і зла», - начебто написала вона.

За словами ведучого, Катерина Котенко як членкиня Нацради почала шукати недоліки в роботі журналістів каналу «1+1». Редакція програми «Гроші» вважає це спробою тиску з боку представника регулюючого органу, який може прямо впливати на роботу каналу.

Катерина Котенко відреагувала на звинувачення на своїй сторінці у Facebook, в якому звернулася до генерального директора «1+1 медіа» Олександра Ткаченка.

«Прочитала, що тисну на канал "1+1". Саша, я вас знаю 15 років, і не думала, що за цей час хтось на вас тис, крім акціонера. Стати в цей ряд незле. Я так розумію, анонс про НКВС і серіал “Ладога” я вас теж заставила поставити. Також заставила представника каналу на засіданні замість пояснення “ябеднічати” на інші канали. Скажу вам, ви – не перші, “Інтер”, “112” і всі інші, хто отримував попередження, теж заявляли про тиск, навіть відеоролики запускали», - написала вона.

Пані Котенко також уточнила, що жодним чином не спілкувалася з редакцією програми «Гроші» каналу «1+1», однак вела приватну переписку з Олександром Ткаченком «не перший раз з приводу контенту, і то було довге листування».

Вона також порадила всім гравцям ринку, які мають конкретні претензії до роботи її як членкині Нацради звертатися в правоохоронні органи.

У коментарі «Детектору медіа» пані Котенко зазначила, що слова про її тиск на редакцію є посяганням на її честь та гідність.

«Я консультувалась з НАБУ (Національне антикорупційне бюро. - ДМ), але це не їх компетенція, а шкода. Йдеться про честь та гідність. Я не маю претензій до самої редакції "Грошей", адже вони знають про мій "тиск" зі слів Ткаченка. А з ним ми, видно, розходимось в розумінні значення цих понять», - зазначила вона.

Пані Котенко також надіслала «Детектору медіа» одну зі скарг громадян на канал «1+1», на підставі яких Нацрада 18 лютого призначила перевірку каналу.

Нагадаємо, 18 лютого Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку телеканалу «1+1» через скаргу громадянина Ковбика М.М., який звернув увагу, що 17-18 і 20 січня «1+1» показував російський фільм «Новогодний рейс», а 31 січня та 1 лютого – російський фільм «Ладога». Пан Ковбик вимагав оштрафувати канал, оголосити йому попередження і скасувати прокатні посвідчення згаданих стрічок.

 

Фото - mediananny.com

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4855
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
зн
2976 дн. тому
Методи часів януковича повертаються? безумовно, коли член нацради, державного органу регуляції, пише такі речі керівнику телеканалу, то є тиск
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду