В Україні створено премію у жанрі журналістських розслідувань та спецрепортажів

В Україні створено премію у жанрі журналістських розслідувань та спецрепортажів

16 Лютого 2016
1563

В Україні створено премію у жанрі журналістських розслідувань та спецрепортажів

1563
Видання «Українська правда» та Kyiv Post за підтримки Посольства Сполучених Штатів Америки в Україні та датської мережі журналістів-розслідувачів SCOOP оголошують про заснування Національної щорічної Премії у жанрі журналістських розслідувань та спеціальних репортажів.
В Україні створено премію у жанрі журналістських розслідувань та спецрепортажів
В Україні створено премію у жанрі журналістських розслідувань та спецрепортажів

Про це повідомляє «Українська правда».

Премію створено на базі Конкурсу для молодих журналістів-розслідувачів, який з 2012 проводився спільно «Українською правдою» та Посольством США в Україні та премії за найкраще розслідування року, яку вперше було вручено 6 червня 2014 року в рамках «Межигір'яФесту». 
Цього року нагороди вручатимуться у трьох категоріях: 

1) Професійне розслідування. Конкурс для журналістів усіх вікових категорій для текстових та відео робіт. Конкурсанти самі визначають тему розслідування. 

2) Найкращий спецрепортаж. Нагорода імені Георгія Гонгадзе. Вік конкурсантів не обмежений. Цього року організатори прийняли рішення, що конкурс в цій категорії буде присвячений репортажам з тимчасово окупованих територій, Криму та Донбасу. 

3) Конкурс молодих журналістів-розслідувачів. В цій категорії приймаються роботи від розслідувачів віком від 18 до 26 років, від студентів журналістики та інших, зацікавлених у журналістській кар'єрі.

В категорії спецрепортажів та конкурсі для молодих журналістів текстові та відео роботи оцінюються окремо. 

Журналіст за бажанням може подати лише по одній роботі на кожну конкурсну категорію. Переможці та призери будуть оголошені на спеціальному заході, про дату якого буде оголошено окремо.

Текстові роботи повинні бути не більшими 2000 слів (приблизно 13000 знаків). Відео роботи мають бути не довшими за 15 хвилин. 

Роботи приймаються до 1 травня 2016 року. 

Щоб взяти участь у конкурсі, необхідно зареєструватись за посиланням.

Оцінюватиме роботи журі конкурсу, до якого увійдуть відомі українські та іноземні журналісти, редактори, викладачі та медіаексперти. У першу чергу оцінюватиметься якість написання матеріалу та відео презентації, новинна вартісність, суспільна важливість, документальна підкріпленість та рівень розслідувальницьких умінь. 

Переможцями можуть бути визнані лише ті роботи, які відповідатимуть критеріям, необхідним для опублікування, у тому числі з огляду відповідності фактам і здатності підтвердити висунуті твердження та висновки. Уся робота з адміністрування нагороди здійснюється організаторами виключно на громадських засадах.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1563
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду