Нардепи «завалили» на цьому тижні закон про реформування ЗМІ та низку інших медійних проектів

Нардепи «завалили» на цьому тижні закон про реформування ЗМІ та низку інших медійних проектів

9 Жовтня 2015
2397

Нардепи «завалили» на цьому тижні закон про реформування ЗМІ та низку інших медійних проектів

2397
Закон про реформування друкованих ЗМІ став жертвою парламентського неробства – Ольга Червакова
Нардепи «завалили» на цьому тижні закон про реформування ЗМІ та низку інших медійних проектів
Нардепи «завалили» на цьому тижні закон про реформування ЗМІ та низку інших медійних проектів

Депутати Верховної Ради не спромоглися ухвалити законопроект №1123 «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації», який вже вкотре стояв в порядку денному чергової сесії 8 жовтня.

 

«Закон про реформування друкованих ЗМІ став жертвою парламентського неробства», - написала народний депутат Ольга Червакова у Facebook. До розгляду цього проекту знову не дійшла черга.

 

Цей законопроект, а також низку інших медійних проектів, зокрема проект постанови № 2497-а про мораторій на перевірку ЗМІ під час виборів, парламентарі не розглянули через відсутність кворуму.

 

Загалом парламент цього тижня не розглянув проекти законів, що були в порядку денному сесії: № 2334а про систему іномовлення України; № 2766 про внесення змін до Закону України «Про телебачення і радіомовлення» (щодо визначення передач європейського виробництва); № 2003а про внесення змін до статті 15 Закону України «Про доступ до публічної інформації» щодо зменшення терміну оприлюднення проектів нормативно-правових актів, рішень органів місцевого самоврядування; № 2169а про внесення змін до деяких законів України щодо закупівлі товарів, робіт і послуг, необхідних для реалізації державної інформаційної політики; № 2744 про особливості здійснення процедур державної закупівлі телекомунікаційних послуг, у тому числі з трансляції радіо- та телесигналів для розповсюдження радіо- та телепрограм (за винятком послуг мобільного зв'язку та послуг Інтернет-провайдерів); проект постанови № 2497-а «Про забезпечення безперешкодної діяльності засобів масової інформації у передвиборний період з виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів у 2015 році» та №1123 «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації».

 

Нагадаємо, 8 жовтня громадські активісти провели акцію під стінами Верховної Ради на знак підтримки законопроекту про реформування друкованих державних і комунальних ЗМІ.

 

Раніше голова Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар звернулася до голови Верховної Ради Володимира Гройсмана з листом, в якому від імені Комітету просила включити до порядку денного пленарних засідань на сесійний тиждень 6-9 жовтня законопроект про реформування друкованих ЗМІ та інші медійні законопроекти.

 

Нагадаємо, законопроект № 1123 отримав схвальний відгук від міжнародних експертів та був рекомендований Комітетом свободи слова та інформаційної політики до ухвалення в цілому. В червні підтримати цей проект закликала народних депутатів Українська асоціація видавців періодичної преси.

 

Громадські організації та група «РПР-Медіа» і Національна спілка журналістів України закликали народних депутатів ухвалити закон про роздержавлення ще 17 вересня. Однак того дня  Верховна Рада розглянути його не встигла. Також Українська асоціація видавців періодичної преси (УАВПП) закликала редакції друкованих ЗМІ в Україні долучитися до підтримки законопроекту і надіслати офіційне звернення редакції до керівників парламентських фракцій.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2397
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду