Кириленко готує законодавчу заборону реклами на історико-культурних пам’ятках

Кириленко готує законодавчу заборону реклами на історико-культурних пам’ятках

8 Жовтня 2015
1593

Кириленко готує законодавчу заборону реклами на історико-культурних пам’ятках

1593
Кириленко готує законодавчу заборону реклами на історико-культурних пам’ятках
Кириленко готує законодавчу заборону реклами на історико-культурних пам’ятках

Віце-прем'єр-міністр - міністр культури В'ячеслав Кириленко заявив, що на пам'ятках-об'єктах ЮНЕСКО та у державних історико-культурних заповідниках на законодавчому рівні має бути заборонена реклама.  Відповідну пропозицію він висловив на засіданні Кабінету Міністрів України, повідомляє  «Укрінформ».

 

«Ми пропонуємо законодавчо заборонити рекламу на пам'ятках-об'єктах ЮНЕСКО та державних історико-культурних заповідниках. Взагалі, щоб цієї візуальної реклами на цих ключових об'єктах не було. Пропонуємо законодавчо обмежити розміщення реклами в буферних зонах та на інших пам'ятках у межах їх територій, у зонах охорони та історичних ареалах населених міст», - сказав В'ячеслав Кириленко.

 

Він також запропонував передати більшість дозволів щодо охорони пам'яток на місцеві рівні.

 

«Пропоную скасувати 70% всіх дозволів і погоджень, які є в нашій системі, щоб уникнути дублювання, зловживання - таким чином дерегулювати основну частину діяльності у центрі. Із тих дозволів і погоджень, які залишаться, передати майже все на місцевий рівень. На центральному рівні залишити лише дозволи і погодження, які стосуються пам'яток ЮНЕСКО і об'єктів державних історико-культурних заповідників», - зазначив міністр культури.

 

За його словами, наразі завершується робота над пакетом нових законопроектів щодо охорони історичних пам'яток.

 

Нагадаємо,  Нова редакція  закону про охорону культурної спадщини (законопроект № 1553 «Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про охорону культурної спадщини" (щодо збереження пам'яток культурної спадщини, внесених до Списку всесвітньої спадщини Організації Об'єднаних Націй з питань освіти, науки і культури (ЮНЕСКО)») передбачає надсуворі обмеження щодо візуальної реклами у безпосередній близькості від пам'яткоохоронних об'єктів у буферних зонах. Про це він сказав віце-прем'єр-міністр-міністр культури В'ячеслав Кириленко на брифінгу 15 червня. На його думку, цей документ носитиме революційний характер.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1593
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду