На Київщині на журналістку проекту «Стоп корупції» напав помічник дільничого (ОНОВЛЕНО)

На Київщині на журналістку проекту «Стоп корупції» напав помічник дільничого (ОНОВЛЕНО)

7 Жовтня 2015
4307

На Київщині на журналістку проекту «Стоп корупції» напав помічник дільничого (ОНОВЛЕНО)

4307
На Київщині на журналістку проекту «Стоп корупції» напав помічник дільничого (ОНОВЛЕНО)
На Київщині на журналістку проекту «Стоп корупції» напав помічник дільничого (ОНОВЛЕНО)

Журналістці проекту «Стоп корупції» Лілії Ткачук перешкоджали у селі Княжичах Броварського району (Київська область). Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив кореспондент телеканалу «Інтер» Роман Бочкала.

 

За його словами, 6 жовтня Лілія Ткачук знімала у Княжичах сюжет про незаконний розподіл землі та відгородження таких ділянок шлагбаумом.  Під час зйомки на журналістку напав невідомий, особу якого нині встановлюють. Його одяг було марковано знаками приналежності до батальйону «Азов». Наразі надійшла інформація,  що невідомий нібито не має відношення до батальйону.

 

«Наявне порушення статті 171 Кримінального ї кодексу. Є свідки, фото і відео докази. Прошу шановну Тетяну Котюжинську звернути увагу на подію! Викликали міліцію, заяву прийняли, опитали. Кримінального провадження поки немає, але коментувати дії співробітників МВС вважаю передчасним. Артем Шевченко, прошу тебе взяти під особистий контроль цю ситуацію. Також хочу звернутися до колег-народних депутатів, зокрема Ольгу Червакову. Настав час вже скликати комітет з ЗМІ конкретно по питанню протидії законній професійній діяльності журналістів. Що ні день, то якісь НП!», - написав Роман Бочкала.

 

 

Проект «Стоп корупції у Київській області» – спільний проект Київської обласної державної адміністрації, громадських організацій і партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність»», започаткований з ініціативи першого заступника голови КОДА Лева Парцхаладзе. Учасники проекту збирають повідомлення від громадян про факти корупції, з якими вони зіткнулися.

 

Як уточнила у коментарі «Детектор медіа»  Лілія Ткачук, напад на неї вчинив місцевий активіст Дмитро Іванов, який допомагає дільничому.

 

Після інциденту журналістка подала заяву до Броварського райвідділу мілції, а нині юристи  «Стоп корупції у Київській області» готують заяву до прокуратури.

 

«Пару років тому мене перекинули зі сходів в тому ж самому Броварському районі. Справа так і не дійшла до суду. Абсолютно чітко і тоді, і зараз простежується - страждають ті журналісти, які піднімають антикорупційні теми. І причина одна - безкарність», - зазначив Роман Бочкала.

 

Нагадаємо, у липні Роман Бочкала повідомив, що приєднався до руху «Стоп корупції».

 

«Детектор медіа»

Фото з Facebook-сторінки Романа Бочкали

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4307
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Гость
3096 дн. тому
Так це патриот(волонтер,ахтывист,лицар, кыборг и т.д. на выбор) на отдыхе в своем обустроеном окопчике.Он спит, а служба идет, деньги капают за оборону Неньки!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду