«Правий сектор» на кордоні з Кримом затримав журналістку НТВ і передав її СБУ

«Правий сектор» на кордоні з Кримом затримав журналістку НТВ і передав її СБУ

25 Вересня 2015
3586
25 Вересня 2015
18:20

«Правий сектор» на кордоні з Кримом затримав журналістку НТВ і передав її СБУ

3586
«Правий сектор» на кордоні з Кримом затримав журналістку НТВ і передав її СБУ
«Правий сектор» на кордоні з Кримом затримав журналістку НТВ і передав її СБУ

Бійці «Правого сектора» увечері 24 вересня на кордоні з окупованим Росією Кримом затримали знімальну групу російського телеканалу НТВ, у тому числі журналістку Катерину Вороніну. Про це повідомляє сайт «Правого сектора».

 

«Близько 20-ї години бійці ПС помітили жінку, яка потайки намагалася сфотографувати український блокпост та обличчя бійців, які на ньому чергували. Перевірка документів показала, що жінка є журналістом телеканалу НТВ (Росія). Її супроводжував водій, який є громадянином України. Затримані передані до рук українських правоохоронців», - повідомляє «Правий сектор». При цьому ще один член знімальної групи нібито втік при затриманні.

 

Затримання своєї журналістки підтвердив телеканал НТВ. Як повідомив керівник і ведучий програми «Центральное телевидение» Вадим Такменьов, Катерина Вороніна разом з українським оператором-стрингером за редакційним завданням знімала для «Центрального телевидения» матеріал про блокаду Криму.

 

«Увечері 24 вересня на кордоні України та Криму в районі міста Каланчак групою людей, які не пред'явили жодних документів, була затримана кореспондент "Центрального телевидения" Катерина Воронына. Вона разом з українським оператором-стрингером за редакційним завданням знімала матеріал про блокаду півострова "Правим сектором". Люди, які затримали журналіста НТС, навіть не підпустили її до прикордонного пункту. При цьому слід зазначити, що Катерина Вороніна абсолютно офіційно перетнула російсько-український кордон, прилетівши з Москви в Одесу», - сказав пан Такменьов.

 

«Люди, які затримали кореспондента, вже пізно вночі протягом трьох годин допитували її, обшукували особисті речі, заволоділи на деякий час службовим телефоном і видалили з нього всі відео файли, пов'язані з інцидентом. Після цього Катерину Вороніну передали співробітникам СБУ, які, у свою чергу, допитували її протягом ще шести годин і тільки рано зранку відпустили, не висунувши ніяких звинувачень», - додав ведучий НТВ.

 

Сама Катерина Вороніна телефоном повідомила, що її затримали представники «Правого сектора». «Мене затримав "Правий сектор". Я запитала: "Чи вповноважені ви мене затримувати? Я маю російський паспорт, я маю право перейти кордон". На що вони сказали: з російським паспортом якраз кордон перейти не можете. Протягом двох з половиною годин нас утримували на місці, при цьому постійно ображали та принижували і відбирали особисті речі, у тому числі мобільний телефон і мій паспорт», - заявила журналістка.

 

Протягом дня 25 вересня журналістка НТВ мала вилетіти назад до Москви.

 

Нагадаємо, що згідно з новим Порядком в'їзду на тимчасово окуповану територію України, до Криму можуть в'їжджати іноземні журналісти. Але вони мають отримати спеціальний дозвіл, виданий територіальним органом ДМС або територіальним підрозділом ДМС у Новотроїцькому чи Генічеському районі Херсонської області виключно за клопотанням або погодженням з Міністерством інформаційної політики.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - сайт «Правого сектора»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3586
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду