Окупаційна влада Криму не рекомендує ЗМІ півострова згадувати Меджліс

Окупаційна влада Криму не рекомендує ЗМІ півострова згадувати Меджліс

22 Вересня 2015
2958
22 Вересня 2015
13:14

Окупаційна влада Криму не рекомендує ЗМІ півострова згадувати Меджліс

2958
Окупаційна влада Криму не рекомендує ЗМІ півострова згадувати Меджліс
Окупаційна влада Криму не рекомендує ЗМІ півострова згадувати Меджліс

Редакції ЗМІ окупованого Росією Криму отримали лист з так званого «Міністерства внутрішньої політики інформації та зв'язку республіки Крим», у якому йдеться про те, що некомерційних організацій з назвою «Меджліс» у Криму немає, а згадка неіснуючих у медіа - не рекомендується. Про це повідомляє севастопольський новинний портал ForPost.

 

У документі, зокрема, посилаються на лист, підписаний так званим прокурором республіки Крим Наталією Поклонською на адресу міністерства, в якому роз'яснюється, що офіційно зареєстрованих організацій у Криму і Севастополі зі словами «Меджліс» «Управління Меджлісу», «Меджліс кримсько-татарского народу» немає.

 

Згідно з даними автоматизованої інформаційної системи обліку некомерційних і релігійних організацій, розміщених у відкритому доступі, в Російській Федерації зареєстровано тільки два громадських об'єднання, що використовують у своїй назві вказані слова: «Регіональна громадська організація Меджліс татарських мурз Республіки Татарстан» та «Регіональний благодійний громадський фонд допомоги народам мусульманської культури та інших етнічних меншин «Меджліс» (Збори) м. Москва».

 

Через це повідомляється, що «Міністерство внутрішньої політики інформації та зв'язку Республіки Крим наполегливо не рекомендує засобам масової інформації Республіки Крим та міста федерального значення Севастополя припинити використання в новинних сюжетах, статтях та інтерв'ю найменування або частин найменування неіснуючих організацій».

 

Нагадаємо, 20 вересня в місті Сімферополі в Криму невідомі пікетували будівлю приватного кримськотатарського телеканалу ATR та закидали її яйцями. Того ж дня також оточили будинок лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва в місті Бахчисараї.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2958
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду