Стець заявляє, що список журналістів, які потрапили під санкції України, потребує змін

Стець заявляє, що список журналістів, які потрапили під санкції України, потребує змін

17 Вересня 2015
2971
17 Вересня 2015
13:47

Стець заявляє, що список журналістів, які потрапили під санкції України, потребує змін

2971
Стець заявляє, що список журналістів, які потрапили під санкції України, потребує змін
Стець заявляє, що список журналістів, які потрапили під санкції України, потребує змін

Міністр інформаційної політики (МІП) Юрій Стець заявляє, що буде створено робочу групу з представників громадськості, народних депутатів, які напрацюють свої пропозиції щодо застосування санкцій до представників ЗМІ. Водночас журналістів, які сповідують стандарти професії у санкційному списку України не буде, а санкції проти так званих «журналістів», на кшталт кремлівського пропагандиста Дмитра Кисельова, мають бути і будуть застосовані, написав міністр у своєму Facebook.

 

За його словами перелік журналістів, до яких застосовано санкції України, що вступив у дію згідно указу Президента України 16 вересня, є неоднозначним і потребує змін.

 

«Щодо рішення РНБО «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)» в частині, яка стосується журналістів. Список представників ЗМІ, що підпадають під санкції є неоднозначним і потребує змін. З цього приводу я мав розмову з керівництвом СБУ та представниками РНБО», - повідомив міністр.

 

За його словами, на найближчому засіданні Ради національної безпеки та оборони він внесе свої пропозиції, для напрацювання яких при Міністерстві створено робочу групу з членів Експертної ради при МІП та за участі голови громадської ради Міністерства інформаційної політики Ольги Скрипник.

 

«До складу робочої групи включені народні депутати України, члени Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики. Санкції проти так званих "журналістів" на кшталт пропагандиста Кисельова мають бути і будуть застосовані. Щодо журналістів, які сповідують стандарти професії - їх в цьому списку не буде. Це моя офіційна позиція!», - заявив Юрій Стець.

 

Нагадаємо, до санкційного списку фізичних та юридичних осіб, відповідальних за здійснення злочинної діяльності проти України, що був опублікований на офіційному сайті Президента України Петра Порошенка, потрапили 44 журналісти та блогери  (а також публіцисти, редактори та ведучі).

 

Їхні імена містяться у додатку з повним списком фізичних осіб, до яких застосовуються санкції та інші обмежувальні заходи строком на 1 рік.

 

Хоча серед зазначених журналістів чимало співробітників російських ЗМІ, зокрема Russia Today, «Известия», «Вести сегодня», блогери Novorossia News Agency, до санаційного списку були включені кореспонденти західних видань, зокрема троє журналістів британської корпорації BBC та публіцист німецького видання Die Zeit. Редактор служби іноземних новин британської телерадіокорпорації ВВС Ендрю Рой заявив, що вважає це «ганебним нападом на свободу засобів інформації».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2971
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду