Docudays UA розпочинає публікувати відеозаписи майстер-класів

Docudays UA розпочинає публікувати відеозаписи майстер-класів

8 Вересня 2015
2151

Docudays UA розпочинає публікувати відеозаписи майстер-класів

2151
Docudays UA розпочинає публікувати відеозаписи майстер-класів
Docudays UA розпочинає публікувати відеозаписи майстер-класів

Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA опублікує на своєму сайті відео майстер-класів, записаних цього року. Про це повідомляє пресс-служба фестивалю.

 

Перший майстер-клас випускника «Школи документального кіно і театру Маріни Разбєжкіної і Міхаїла Уґарова» Аскольда Курова на тему «(Не)політичне кіно» буде опубліковано на сайті Docudays UA в середу, 9 вересня. У рамках майстер-класу режисер також представив уривки свого майбутнього фільму про Олега Сенцова.

 

Нагадаємо, під час цьогорічного Docudays UA свої майстер-класи провели: кінознавець із Румунії Андрей Рус, режисер із Грузії Арчіл Хетаґурі та режисер і продюсер Ілеана Станчулеску (Румунія - Грузія), режисер із Нідерландів Альона ван дер Хорст, кінознавці та представники канадської кіноорганізації Cinema Politica Езра Вінтон та Светла Турнін. Навчальну пітчинг-сесію для документалістів провели учасники лабораторії документального кіно LabDocutoloka Елла Штика та Дмитро Тяжлов (Україна). Знаний данський оператор-постановник Ларс Скрі, який брав участь у зйомках фільмів Джошуа Опенгаймера «Акт убивтсва» та «Погляд тиші» розповів про вміння «жити в моменті».

 

Марія Моріна, Оксана Юшко та Анна Шпакова (Росія) ділилися досвідом виробництва інтерактивного фільму про місто Грозний (Росія), і тим, як розповідати про болісні для суспільства теми. Український фотограф Олександр Глядєлов провів майстер-клас про обставини часу і його роботу на сході України та інших куточках світу в умовах військових конфліктів. Кінооператор та продюсер Світлана Зінов'єва і режисер Тетяна Кононенко презентували клуб документального кіно Close Up, який уже майже рік працює в столичному Будинку кіно. З учасниками «Docu/Клас» спілкувалися також продюсери Стефан-Юбер Бліс (Франція), Мішель Мітчелл (США) та Мартічка Божилова (Болгарія).  

 

Як писала «Детектор медіа», завітали ці гості до Києва під час кінофестивалю, щоби з 21 по 26 березня долучитися до участі у секції «Docu/Клас».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2151
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду