Кореспондент ТСН отримала подяку за мужність та відвагу від Нацгвардії

Кореспондент ТСН отримала подяку за мужність та відвагу від Нацгвардії

4 Вересня 2015
5368

Кореспондент ТСН отримала подяку за мужність та відвагу від Нацгвардії

5368
Кореспондент ТСН отримала подяку за мужність та відвагу від Нацгвардії
Кореспондент ТСН отримала подяку за мужність та відвагу від Нацгвардії

Кореспондент «Телевізійної служби новин» (ТСН) каналу «1+1» Наталія Нагорна отримала лист вдячності від Національної гвардії України за підписом начальника Північного територіального управління, генерал-майора М. Миколенка. Про це повідомляє прес-служба телеканалу.

 

Подяка вручена Наталії Нагорній «за мужність і відвагу, виявлені при наданні домедичної допомоги військовослужбовцям Північного оперативно-територіального об'єднання Національної гвардії України та цивільним особам, постраждалим внаслідок терористичного акту 31 серпня 2015 року під стінами Верховної Ради України».

 

Нагадаємо, 31 серпня під час протистояння між мітингувальниками та правоохоронцям під стінами Верховної Ради у натовп було кинуто вибуховий пристрій. В результаті вибуху було поранено десятки людей - у тому числі оператора ТСН («1+1») Дмитра Большакова, який вів зйомку з місця подій.  Він отримав серйозне поранення  осколком гранати. Завдяки оперативній реакції Наталії Нагорної, що надала першу медичну допомогу колезі, Дмитра Большакова було доставлено до шпиталю та прооперовано.

 

«Ще під час подій на Майдані я була членом групи Червоного Хреста, де мої друзі навчили мене надавати першу допомогу пораненим. Саме ці знання дуже знадобилися мені у ситуації з Дмитром та іншими пораненими під ВРУ. Головне, що зараз з ним усе добре», - розповіла Наталія Нагорна.

 

 

Нагадаємо, у своєму блозі на tsn.ua Наталія Нагорна повідомила про кричущі проблеми надання медичної допомоги постраждалим під Верховною Радою 31 серпня, а також організації евакуації.

 

«Я не хотіла нічого писати про те, як надавалася медична допомога постраждалим під Верховною Радою. Але тут у інформагенціях з'явилася новина "У командувача Національної гвардії України немає претензій до організації надання медичної допомоги пораненим нацгвардійцям". Командувач нацгвардії каже: є люди, які за все те, що там відбувалося, отримали нагороди. Саме за медичну допомогу та за евакуацію. У командувача Нацгвардії претензій немає. А от у мене є. І до медичної допомоги, і до евакуації», - написала вона.

 

Журналістка зазначила, що у фельдшерів Нацгвардії не було необхідних перев'язувальних матеріалів.

 

«У них в руках були медичні сумки, а в них - по кілька індивідуальних перев'язувальних пакетів і старі радянські гумові джгути. В одного з фельдшерів я просила такого джгута. На жаль, він мені його не дав. Бо джгут у нього був один. Я не наполягала: по-перше, там було багато поранених сильніше, аніж наш оператор Дмитро, по-друге, Діма вже зробив собі джгута, витягнувши ремінь зі штанів», - написала журналістка.

 

У кінці блогу Наталія Нагорна закликала: «Пане командувачу Нацгвардії, не треба медалей. Купіть краще джгутів».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5368
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду