У сутичках під Верховною Радою поранено французького журналіста (ДОПОВНЕНО)

У сутичках під Верховною Радою поранено французького журналіста (ДОПОВНЕНО)

31 Серпня 2015
4076

У сутичках під Верховною Радою поранено французького журналіста (ДОПОВНЕНО)

4076
У сутичках під Верховною Радою поранено французького журналіста (ДОПОВНЕНО)
У сутичках під Верховною Радою поранено французького журналіста (ДОПОВНЕНО)

Сьогодні, 31 серпня, у сутичках під Верховною Радою поранено журналіста французького видання Finance. Про це повідомляє УНІАН з посиланням на народного депутата України Олексія Гончаренка.

 

«Каменем поранений в голову французький журналіст з видання Finance. Надавши йому першу допомогу, ми передали його в швидку. 17-а київська лікарня переповнена», -написав він на своїй сторінці в Facebook.

 

Імені постраждалого журналіста Олексій Гончаренко не назвав. «Детектор медіа» з'ясувала, що йдеться про Антуана Делоне - французького фотографа-фрілансера, який нині висвітлює події в Україні. У своєму Twitter пан Делоне повідомив, що йому в обличчя влучив камінь. «Спізнився на київський протест і отримав каменем в обличчя через 10 хвилин. Люди зробили більше фотографій мене, ніж я - кадрів з протестів», - написав він.

 

Травмований Антуан Делоне

 

Колега Антуана Делоне Поль Ґоґо у Twitter підтвердив, що йдеться про Антуана Делоне на фотографіях пораненого, поширених у соцмережах і ЗМІ. Він також написав: «Бруківка летіла над нами, коли мій колега був поранений».

 

Нагадаємо, 31 серпня, під час протистояння між мітингувальниками та правоохоронцям під стінами Верховної Ради у натовп було кинуто вибуховий пристрій. В результаті вибуху було поранено десятки людей - у тому числі оператора ТСН («1+1») Дмитра Большакова, який вів зйомку з місця подій. Оператор отримав осколкове поранення в ногу. Йому надана медична допомога.

 

У сутичках під Верховною Радою постраждала також знімальна група 5-го каналу. Як повідомили в редакції, попри поранення журналіст Максим Волобоєв та оператор Микола Лебедєв продовжують роботу біля парламенту.

 

«Українська правда» повідомляє, що протестувальники під Верховною Радою використали вибухові пакети і бойову гранату, поранено кілька десятків міліціонерів. За словами радника глави МВС Антона Геращенка, У військовослужбовців, які охороняють Верховної Ради, кинули бойову гранату. За словами очевидців серед постраждалих також є журналісти. Постраждалих забирають до лікарні на машинах поліції та «швидких».

 

Як пишуть fakty.ictv.ua, постраждалі правоохоронці мають поранення ніг, рук, очей, травми голови. Одному з міліціонерів, ймовірно, під час вибуху, відірвало ногу на колінну чашечку. Постраждалі лежать біля одного з входів в парламент з боку вулиці Грушевського, звідки їх забирають швидкі.

 

Як пізніше повідомили в прес-службі Нацгвардії, було поранено близько 50 військовослужбовців Національної гвардії України, які проходять службу у військових частинах Київського гарнізону, четверо з них у важкому стані.

 

ТСН повідомляє, що  правоохоронці затримали зловмисника, який кинув бойову гранату у бік силовиків під будівлею Верховної Ради у Києві.

 

 «Детектор медіа»

Фото - Наталії Нагорної, ТСН

Фото пораненого журналіста - Facebook Олексія Гончаренка

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4076
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
qwer
3160 дн. тому
Вона встигла передати в ефір брехливу ТСНівську пропаганду з гаслом "Україна це- Европа!"? Та "Херої не вмирають!"???
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду