Нацрада виграла суд у каналу «112 Україна»

Нацрада виграла суд у каналу «112 Україна»

28 Серпня 2015
21026

Нацрада виграла суд у каналу «112 Україна»

21026
Суд відмовив у скасуванні п'яти рішень Нацради щодо відмови в переоформленні ліцензій «112 Україна»
Нацрада виграла суд у каналу «112 Україна»
Нацрада виграла суд у каналу «112 Україна»

27 серпня Окружний адміністративний суд міста Києва повністю відмовив п'яти телерадіокомпаніям, що мовлять під логотипом «112 Україна», у задоволенні позовних вимог проти Національної ради з питань телебачення і радіомовлення. Про це повідомляє прес-служба Нацради.

 

П'ять компаній з групи «112 Україна» - ТОВ «Новий формат ТВ», ТОВ «Аріадна ТВ», ТОВ «Партнер ТВ», ТОВ «ТВ Вибір» і ТОВ «Лідер ТВ» - просили суд визнати протиправними та скасувати рішення Нацради від 26 березня 2015 року № 419, № 421, № 423, № 425, № 427, якими Нацрада відмовила в переоформленні ліцензій (зміні програмних концепцій) згаданим телерадіокомпаніям.

 

У Нацраді аргументують, що п'ять вище названих компаній без дозволу регулятора змінили логотип і програмні концепції, а вже потім звернулися із заявою про переоформлення ліцензій. До того ж, вони отримали ліцензії на конкурсі, що проводився 2011 року на цифрове мовлення у мультиплексі МХ-5, передбаченому для регіонального і місцевого мовлення, а почали мовити як один загальнонаціональний канал. На переконання Нацради, це порушувало права місцевих громад, які мали б отримувати інформацію про суспільне життя їх регіонів, адже багато відомих і поважних регіональних телекомпаній, які популярні у своїх областях, не отримали дозвільних документів на мовлення у цифрі.

 

Нагадаємо, що до Нацради зверталися низка регіональних мовників із закликом не переоформлювати ліцензії групі компаній «112 Україна», оскільки це змінить територіальну категорію мовлення й узаконить порушення. Також дії Нацради щодо відмов і попереджень групі компаній «112 Україна» підтримала і Громадська рада при Нацраді.

 

«Детектор медіа» звернулася по коментар до прес-служби каналу «112 Україна». Юристи каналу повідомили, що подаватимуть апеляцію на рішення Окружного адміністративного суду. Крім того, група компаній «112 Україна» оскаржує ще 36 рішень Нацради.

 

Нагадаємо, 23 липня Нацрада оштрафувала ТОВ «ТВ-Вибір», ТОВ «Партнер ТВ», ТОВ «Новий формат ТВ», ТОВ «Лідер ТВ» і ТОВ «Аріадна ТВ» на загальну суму 131 тис. 240 грн. Причина накладання штрафу - невиконання групою компаній «112 Україна» рішень і розпоряджень регуляторного органу щодо усунення порушень, за які вони раніше отримали по три попередження, а саме - невідповідність логотипу, формату і програмної концепції тим, що зазначені в ліцензіях.

 

Раніше Нацрада вже тричі відмовляла ТОВ «ТВ Вибір», ТОВ «Партнер ТВ», ТОВ «Новий формат», ТОВ «Лідер ТВ» і ТОВ «Аріадна ТВ» у переоформленні їхніх ліцензій у зв'язку зі зміною програмної концепції на інформаційну на підставі того, що конкурс, у якому перемогли ці п'ять мовників, проводився для категорії регіонального та місцевого мовлення з визначеними конкурсними умовами. Унаслідок цифрового конкурсу без частот залишилися понад 130 регіональних і місцевих мовників.

 

27 серпня члени Нацради повідомили, що група компаній «112 Україна» не отримує ніякої кореспонденції від Нацради - ані запрошень на засідання регуляторного органу, ані повідомлень про призначення штрафів. У Нацраді вважають, що група «112 Україна» ухиляється від отримання листів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21026
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
112фтопку
3157 дн. тому
Так и надо этим самовлюбленным мовныкам, громко кичащимся своей типа прогрессивностью и рейтинговостью, выпрашивающим у известных людей на эфирах и после них заявления в свою защиту. Воровать чужие частоты нехорошо - никто библейских принципов не отменял. Надо бы еще отнять незаконно полученные при Говнюковиче лицензии у всех этих ариадн, лидеров и новоформатов. И отдать местным телекомпаниям, которые остались без лицензий в результате этого беспредела. И возбудить уголовное дело - хай босс-112 расскажет, кто его подщипнул на эту авантюру с захватом чужих частот - Говнюкович, Захерченко или Пшонка-Клименко еще какой.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду