Мінінформполітики перевірить правомірність діяльності прокремлівських ЗМІ у Криму, які хочуть мовити в Україні

Мінінформполітики перевірить правомірність діяльності прокремлівських ЗМІ у Криму, які хочуть мовити в Україні

28 Серпня 2015
2914

Мінінформполітики перевірить правомірність діяльності прокремлівських ЗМІ у Криму, які хочуть мовити в Україні

2914
Мінінформполітики перевірить правомірність діяльності прокремлівських ЗМІ у Криму, які хочуть мовити в Україні
Мінінформполітики перевірить правомірність діяльності прокремлівських ЗМІ у Криму, які хочуть мовити в Україні

Радник міністра Сергій Костинський заявив, що міністерство інформаційної політики (МІП) України перевірить правомірність  діяльності створюваних окупаційною російською владою у Криму державного телеканалу «Міллет» та радіостанції «Ветан Седаси», мовлення яких відбуватиметься кримськотатарською мовою. Про це він повідомив в коментарі кримськотатарському інформаційному агентству «QHA», йдеться на сайті міністерства.

 

За словами Сергія Костинського, «питання про правомірність мовлення подібних ЗМІ на території України буде внесено в повістку засідання Комісії з питань забезпечення стабільного функціонування системи національного телебачення та радіомовлення», що діє при Міністерстві інформаційної політики України».

 

Радник міністра повідомив, що потребує вивчення те, яку матеріально-технічну базу використовують «Міллет» та «Ветан седаси» і на яких частотах вони будуть мовити в окупованому Криму. Він також наполягає на вивченні питання, чи є правомірним комерційне співробітництво між російськими державними підприємствами, що працюють на окупованій території, із європейськими компаніями, та чи відповідає контент таких ЗМІ нормам європейського законодавства.

 

Сергій Костинський заявив, що МІП також готує сигнального листа з цього приводу до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення України.

 

«Це може спричинити заборону на включення телеканалу в пакети українських операторів кабельного ТБ, якщо будуть виявлені порушення українського законодавства», - сказав він.

 

Раніше так званий голова «Держкомітету у справах міжнаціональних відносин і депортованих громадян Республіки Крим» Заур Смирнов, що державні російські ЗМІ у Криму - телеканал «Міллет» і радіостанція «Ветан седаси» - будуть мовити не тільки в Криму, але й на території України.

 

Нагадаємо, 1 квітня припинив роботу  телеканал ATR та інші ЗМІ кримськотатарського медіахолдингу ATR, до якого входить ще дитячий телеканал Lale («Ляле»), радіостанції Meydan («Мейдан») і «Лідер» через відсутність реєстрації згідно російського законодавства. 19 березня «глава» окупаційної влади Криму Сергій Аксьонов заявив, що «у напіввійськовий час» робота таких телеканалів як кримськотатарський канал ATR недопустима.

 

Тим часом так званий «прем'єр-міністр» Сергій Аксьонов підписав указ про створення «Суспільної кримськотатарської телерадіокомпанії», на діяльність якої планується виділити більше 177 млн. руб. (близько 79 млн грн) з федерального бюджету Росії. 27 квітня стало відомо, що новий провладний кримськотатарський телеканал у Криму називатиметься «Міллет», радіо - «Ветан». Повідомлялося, що окупаційна влада Криму планує запустити телерадіокомпанію до вересня.

 

Прокремлівський кримськотатарський телеканал «Міллет», який Роскомнагляд зареєстрував 10 серпня, буде запущено у вересні, а з листопада планується цілодобове мовлення. Про це 18 серпня заявив так званий «глава держкомітету кримського уряду у справах міжнаціональних відносин і депортованих громадян» Заур Смирнов.

 

У серпні радник міністра інформаційної політики Сергій Костинський повідомив, що у Херсоні найближчим часом буде відкрито Кримський медіацентр. За словами радника, у медіацентрі будуть проходити навчання журналістів, які працюють на окупованих територіях. Центр також виконуватиме функції транзитного майданчика для всіх, хто відвідує Крим (відповідно до процедури в'їзду і виїзду з Криму, це має відбуватися через пункти пропуску в Херсонській області).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2914
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду