«112 Україна» не забирає з пошти листи Нацради про штрафи та запрошення на засідання

«112 Україна» не забирає з пошти листи Нацради про штрафи та запрошення на засідання

27 Серпня 2015
2634

«112 Україна» не забирає з пошти листи Нацради про штрафи та запрошення на засідання

2634
«112 Україна» не забирає з пошти листи Нацради про штрафи та запрошення на засідання
«112 Україна» не забирає з пошти листи Нацради про штрафи та запрошення на засідання

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення знову перенесла на наступне засідання розгляд питання щодо переоформлення ліцензій п'яти компаніям, які мають ліцензії на регіональне цифрове ефірне мовлення та об'єднані в мережу каналу «112 Україна»: ТОВ «ТВ-Вибір», ТОВ «Партнер ТВ», ТОВ «Новий формат ТВ», ТОВ «Лідер ТВ» і ТОВ «Аріадна ТВ». Відповідне рішення ухвалено на засіданні 27 серпня.

 

Причина перенесення розгляду питання - неявка на засідання Нацради представників цих компаній. Станом на 18:00 26 серпня компанії не отримали офіційних запрошень на засідання Нацради, відправлених рекомендованими листами. Натомість на засіданні традиційно була присутня знімальна група каналу «112 Україна».

 

Проекти рішень передбачали відмову в переоформленні ліцензій.

 

У Нацраді вважають, що група компаній «112 Україна» ухиляється від отримання офіційної кореспонденції від регуляторного органу. Заступник голови Нацради Григорій Шверк каже, що компанії досі не отримали документів Нацради про призначені їм штрафи за порушення умов ліцензій на загальну суму 131 тис. 240 грн. А за законом сплатити штраф мовники мають протягом місяця з моменту отримання повідомлення про призначення штрафу . Тож інформації про сплату штрафу в Нацраді немає.

 

«Наразі телеканал "112" не отримує документів від Національної ради - вони лежать на пошті, пошта їх попереджає, але вони не приходять і не отримують їх - ні листів, ні рішень, ні документів про штрафи. Це мені нагадує гру "хто кого передивиться"», - сказав пан Шверк.

 

Він зауважив, що раніше «112 Україна» не ухилявся від листування з Нацрадою та всі поштові повідомлення отримував. «Коли вони зрозуміли, що запахло смаженим, почали не отримувати документи», - додав заступник голови Нацради.

 

Знову провести позачергові перевірки групи компаній «112 Україна» Нацрада також не може, оскільки має офіційно попередити мовників за 10 днів.

 

Розглядати питання про переоформлення ліцензій групі компаній «112 Україна» Нацрада не буде, доки не представники не прийдуть на засідання.

 

Григорій Шверк запевнив, що в Нацради є юридичні механізми, як розв'язати ситуацію, що склалася, однак він воліє про них не розповідати, доки вони не будуть реалізовані.

 

Як писала «Детектор медіа», 20 серпня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення перенесла на наступне засідання розгляд питання щодо переоформлення ліцензій п'яти компаніям, які мають ліцензії на регіональне цифрове ефірне мовлення та об'єднані в мережу каналу «112 Україна»: ТОВ «ТВ-Вибір», ТОВ «Партнер ТВ», ТОВ «Новий формат ТВ», ТОВ «Лідер ТВ» і ТОВ «Аріадна ТВ».

 

Нагадаємо, 23 липня Нацрада оштрафувала ТОВ «ТВ-Вибір», ТОВ «Партнер ТВ», ТОВ «Новий формат ТВ», ТОВ «Лідер ТВ» і ТОВ «Аріадна ТВ» на загальну суму 131 тис. 240 грн. Причина накладання штрафу - невиконання групою компаній «112 Україна» рішень і розпоряджень регуляторного органу щодо усунення порушень, за які вони раніше отримали по три попередження, а саме - невідповідність логотипу, формату і програмної концепції тим, що зазначені в ліцензіях.

 

Раніше Нацрада вже тричі відмовляла ТОВ «ТВ Вибір», ТОВ «Партнер ТВ», ТОВ «Новий формат», ТОВ «Лідер ТВ» і ТОВ «Аріадна ТВ» у переоформленні їхніх ліцензій у зв'язку зі зміною програмної концепції на інформаційну на підставі того, що конкурс, у якому перемогли ці п'ять мовників, проводився для категорії регіонального та місцевого мовлення з визначеними конкурсними умовами. Унаслідок цифрового конкурсу без частот залишилися понад 130 регіональних і місцевих мовників.

 

Громадська рада при Національній раді з питань телебачення і радіомовлення підтримує санкції Нацради щодо п'яти регіональних телекомпаній, об'єднаних у мережу каналу «112 Україна», та відмови в переоформленні їхніх ліцензій.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2634
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду