Нацрада призначила перевірку каналу БТБ, який переданий Мінінформполітики

Нацрада призначила перевірку каналу БТБ, який переданий Мінінформполітики

21 Серпня 2015
2566

Нацрада призначила перевірку каналу БТБ, який переданий Мінінформполітики

2566
Нацрада призначила перевірку каналу БТБ, який переданий Мінінформполітики
Нацрада призначила перевірку каналу БТБ, який переданий Мінінформполітики

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення призначила додаткову позапланову перевірку телеканалу БТБ (ТОВ «Банківське телебачення»). Таке рішення регулятор прийняв 20 серпня у відповідь на звернення Генеральної прокуратури.

 

В обґрунтуванні рішення Нацради вказано, що перевірка стосуватиметься дотримання ТОВ «Банківське телебачення» вимог статті 12 Закону України «Про телебачення і радіомовлення» на час створення телерадіоорганізації Нацбанком. Стаття 12 регулює заснування телерадіоорганізацій та вимоги до їх установчих документів.

 

Нацрада в травні цього року вже призначала перевірку БТБ на звернення Генпрокуратури, яка вела справу щодо колишнього голови Національного банку України Сергія Арбузова і мала сумніви, чи була передбачена статутом НБУ можливість створення телекомпанії. Тоді провести перевірку ліцензіата не вдалося, оскільки статутні документи компанії були вилучені Генпрокуратурою, що не дало можливості зафіксувати чи не зафіксувати факти порушень. Про це було зазначено в акті Нацради.

 

Зараз, як повідомив заступник голови Нацради Григорій Шверк, Генпрокуратура пропонує повторно провести перевірку й отримати в неї вилучені раніше документи.

 

Нагадаємо, 13 серпня Нацрада переоформила ТОВ «Банківське телебачення» (телеканал БТБ) ліцензію на мовлення у зв'язку зі зміною власника каналу з НБУ на Міністерство інформаційної політики.

 

На базі ТОВ «Банківське телебачення» (телеканал БТБ) та ДТРК «Всесвітня служба "Українське телебачення і радіомовлення"» (УТР) Міністерство інформаційної політики планувало до кінця літа створити державний телеканал іномовлення Ukraine Tomorrow. В березні телеканал Національного банку України БТБ (ТОВ «Банківське телебачення») було передано Міністерству інформаційної політики.

 

7 серпня в інтерв'ю «Детектор медіа» міністр інформаційної політики Юрій Стець зазначив, що фірма бізнесмена, власника групи каналів «Інтер» Дмитра Фірташа запатентувала бренд Ukraine Tomorrow.

 

Юрій Стець повідомив, що до складу медіаплатформи іномовлення України, яку планують запустити до кінця літа, входитимуть: інформагенція «Укрінформ», телеканал УТР, який матиме нову назву, студія-продакшн (або продакшн-хаб на базі БТБ) і міжнародна кореспондентська мережа, яка буде обслуговувати всі ресурси.

 

Канал БТБ мав кілька ліцензій на мовлення: ефірну цифрову і супутникову. Експерти зазначали, що каналу іномовлення внутрішня цифрова ліцензія не потрібна, але заступник міністра Тетяна Попова зауважила, що потрібна для мовлення на тимчасово окуповані території України.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2566
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду