Більшість ЗМІ в Україні приховують дані про своїх власників – ІМІ

Більшість ЗМІ в Україні приховують дані про своїх власників – ІМІ

20 Серпня 2015
1787

Більшість ЗМІ в Україні приховують дані про своїх власників – ІМІ

1787
Більшість ЗМІ в Україні приховують дані про своїх власників – ІМІ
Більшість ЗМІ в Україні приховують дані про своїх власників – ІМІ

Згідно аналізу Інституту масової інформації (ІМІ) 80% власників медіа залишаються нерозкритими, а 85% українських телеглядачів не знають, кому належить той чи інший телеканал. Про це представники організації повідомили 20 серпня на круглому столі «Впровадження прозорості медіавласності: львівські реалії», повідомляє видання «Варіанти».

 

Виконавчий директор ІМІ Оксана Романюк констатувала, що на сьогодні в питанні прозорості медіа власності не відбулося помітних змін на краще.

 

«За півтора року ми так і не домоглися того, щоб почались якісь зрушення у цій сфері. Єдине, що вдалося зробити - в першому читанні Верховною радою було прийнято законопроект №1831, який, власне, стосується прозорості медіавласності», - зазначила вона.

 

Представники ІМІ наголосили, що ухвалений 16 червня 2015 року Верховною Радою законопроект «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення прозорості власності засобів масової інформації, а також реалізації принципів державної політики в сфері телебачення і радіомовлення», зменшить вплив власника на медіа та створить якісний інформаційний простір для українців.

 

Нагадаємо, соціологічне опитування, нещодавно проведене КМІС на замовлення ГО «Детектор медіа», показало, що більшість українців не знають, хто володіє українськими телеканалами.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1787
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду