Призначено позапланову перевірку низки супутникових каналів з Києва і Одеси

Призначено позапланову перевірку низки супутникових каналів з Києва і Одеси

17 Серпня 2015
2943

Призначено позапланову перевірку низки супутникових каналів з Києва і Одеси

2943
Призначено позапланову перевірку низки супутникових каналів з Києва і Одеси
Призначено позапланову перевірку низки супутникових каналів з Києва і Одеси

За результатами моніторингів, проведених 18 червня,  Національна рада з питань телебачення і радіомовлення ухвалила рішення про призначення позапланових  перевірок низці супутникових мовників на підставі того, що телеканали не мовлять. Про це йдеться  на сайт регулятора.

 

Позапланові перевірки призначено «Центру телевізійних програм і комунікацій «Телетон», місто Київ (телеканали «2 Т» і  «КіКо»), телерадіокомпанії «ОСК», місто Одеса («ОК»), «Першій Одеській Телерадіокомпанії», місто Одеса, і телерадіокомпанії «Сателліт телевіжн», місто Одеса («SATV»).

 

З метою з'ясування причин, чому телеканали не мовлять, їх перевірять щодо дотримання вимог частини сьомої статті 27, пункту а) частини першої статті 59 Закону України «Про телебачення і радіомовлення».

 

Водночас представник телерадіокомпанії «ОСК» під час засідання повідомив, що ліцензіат не планує відновлювати мовлення і тому найближчим часом звернеться до регуляторного органу із заявою про анулювання ліцензії.

 

Нагадаємо, 13 серпня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення застосувала штраф за порушення законодавства про телебачення і радіомовлення до ТОВ «Інфо24» (логотип «ТВі»).  Розмір накладеного штрафу - 5% від суми ліцензійного збору, нарахованого за видачу ліцензії, тобто 6090,00 грн.

 

Санкцію застосовано у зв'язку з  тим,  що компанія не відновила мовлення за супутниковою ліцензією в установлений Нацрадою термін. Моніторинги Нацради від 18.06.2015 та 23.07.2015 повторно зафіксували, що ліцензіат не мовить, що є порушенням вимог частини сьомої статті 27, пункту а) частини першої статті 59 Закону України «Про телебачення і радіомовлення» і підставою для застосування санкції «стягнення штрафу». Водночас телеканал зобов'язано упродовж двох тижнів привести свою діяльність до вимог чинного законодавства.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2943
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду