Власниками «Радио Вести» стали «Медіа інвест плюс» та «Ай Джі медіа Україна»

Власниками «Радио Вести» стали «Медіа інвест плюс» та «Ай Джі медіа Україна»

15 Серпня 2015
3583

Власниками «Радио Вести» стали «Медіа інвест плюс» та «Ай Джі медіа Україна»

3583
Власниками «Радио Вести» стали «Медіа інвест плюс» та «Ай Джі медіа Україна»
Власниками «Радио Вести» стали «Медіа інвест плюс» та «Ай Джі медіа Україна»

У радіоактивів медіахолдингу «Вести Украина» (колишній «Мультимедіа Інвест Груп») нові власники. Про це з посиланням на дані Держреєстру повідомляє сайт «Медианяня».

 

Новим власником радіо активів стали київські компанії «Медіа інвест плюс» (99%) і «Айджі медіа Україна» (1%).

 

Власниками «Медіа інвест плюс» є кіпрський офшор Nederman Limited (99%), а також Тетяна Александрова з пропискою в Донецьку. Пані Александрова - директор компанії і бенефіціар у кіпрському офшорі. У статутном фонді компанії вказано 2 тис. грн.

 

Компанією «Айджі медіа України» володіє кіпрський офшор Media Holding Vesti Ukraine, в якості бенефіціара якого зазначено Ігоря Гужву. Нагадаємо, пан Гужва залишив медіхолдинг «Вести Украина», продавши свою частку, і звільнився з посади головного редактора газети. Директор Media Holding Vesti Ukraine змінився 6 серпня, цю посаду обійняла Олена Кічіпная. Статутний фонд компанії складає 50 млн. грн.

 

Новий керівник холдингу Ольга Семченко не згадується в жодному з перерахованих активів. Нагадаємо, пані Семченко, екс-прес-секретар колишнього міністра доходів і зборів Олександра Клименка, очолила раду директорів медіахолдингу, яка відтепер здійснює стратегічне та оперативне управління активами.

 

Нагадаємо, невдовзі до початку нового сезону на «Радио Вести» відбулися кадрові зміни: генеральним продюсером радіостанції стала Юлія Литвиненко, а головним редактором - Валерій Калниш.

 

Олександр Іллерицький, який раніше обіймав раніше посаду генпродюсера радіостанції і брав участь в її створенні, залишає свій пост через закінчення терміну контракту, укладеного з медіахолдингом «Вести Украина». Іскандер Хісамов пішов з посади головного редактора радіостанції за власним бажанням.

 

Як писала «Детектор медіа», в жовтні 2014 року чотири радіокомпанії, що раніше належали Андрію Карпію («Перша українська радіогрупа») та мовили на 27 частотах у різних регіонах України під позивними «Перець ФМ», DJ FM і Best FM, змінили власників і стали належати ТОВ «Медіа інвест плюс», основним власником якого є кіпрська компанія Nederman Limited.

 

Радіокомпанії подали до Нацради заяви про переоформлення ліцензій в частині власників і керівних органів, при цьому три з них - ТРК «Онікс», ТРК «Стильне радіо» і ТРВК «Комра» - також захотіли змінити позивні та програмні концепції на «Радио Вести». 11 грудня Нацрада переоформила їхні ліцензії лише в частині зміни власників і керівних органів, не задовольнивши заяви про зміну позивних і програмних концепцій.

 

ТРК «Онікс», ТРК «Стильне радіо» і ТРВК «Комра» одразу подали до Окружного адміністративного суду міста Києва позови про визнання бездіяльності Нацради незаконною та зобов'язання вчинити дії. Мовники просили суд зобов'язати Нацраду прийняти рішення змінити їхні позивні «Перець ФМ», DJ FM і Best FM на «Радио Вести» та формат програмної концепції з розважально-музичного на інформаційно-розважальний.

 

23 січня Окружний адміністративний суд міста Києва задовольнив їхні позови і зобов'язав Нацраду змінити позивні цих радіокомпаній на «Радио Вести», а формат програмних концепцій - на інформаційно-розважальний.

 

Нацрада заявила про свою незгоду з рішеннями суду та намір подавати апеляцію. Крім того, члени Нацради звинуватили суд у «зазіханні на незалежність конституційного органу», запідозрили в його рішеннях «корупційний елемент» і заявили про наміри скаржитися на суддів до Вищої кваліфікаційної комісії суддів, голови Комітету Верховної Ради з питань правової політики та правосуддя, Міністерства юстиції, Громадського люстраційного комітету, Генеральної прокуратури і Служби безпеки України.

 

30 березня 2015-го року стало відомо, що «Радио Вести» виграло в Національної ради з питань телебачення і радіомовлення апеляцію у справі розширення мережі «Радио Вести» на місто Маріуполь шляхом переоформлення програмної концепції та позивного ТОВ «Телерадіовидавнича компанія "Комра"».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3583
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду