СБУ заборонила Жерару Депардьє в’їзд на територію України (ДОКУМЕНТ)

СБУ заборонила Жерару Депардьє в’їзд на територію України (ДОКУМЕНТ)

28 Липня 2015
2710

СБУ заборонила Жерару Депардьє в’їзд на територію України (ДОКУМЕНТ)

2710
СБУ заборонила Жерару Депардьє в’їзд на територію України (ДОКУМЕНТ)
СБУ заборонила Жерару Депардьє в’їзд на територію України (ДОКУМЕНТ)

Служба безпеки України внесла французького актора, громадянина Франції і Росії Жерара Депардьє в список персон нон грата в Україні. Про це СБУ повідомила у відповідь на запит «Апострофа», йдеться на сайті видання.

 

«23.07.15 щодо громадянина Франції та РФ Жерара Депардьє було прийнято постанову про заборону йому в'їзду в Україну терміном на п'ять років в інтересах забезпечення безпеки нашої держави. На даний момент матеріали знаходяться на опрацюванні в Державній прикордонній службі», - повідомляє СБУ.

 

 

Нагадаємо, французьке видання Оuest-France повідомило, що Жерар Депардьє і сербський режисер Емір Кустуріца потрапили в список з 600 осіб, які загрожують національній безпеці України, і з огляду на це заборонена демонстрація фільмів за участю французького актора і навіть його згадка в ЗМІ. 

 

22 липня віце-прем'єр - міністр культури України В'ячеслав Кириленко заявив, що за його даними, Жерар Депардьє не є персоною нон-грата в Україні. Водночас Міністерство культури України направило для перевірки до Служби безпеки України список діячів культури, які можуть загрожувати безпеці країни, до якого активісти включили французького актора Жерара Депардьє.

 

За словами міністра, список, складений громадськими активістами, був переданий в СБУ «з відповідним супроводом згідно чинного законодавства».

 

«СБУ повинна вивчити наявність загроз територіальній цілісності в цьому випадку з боку Жерара Депардьє та ще чотирьохсот з чимось чоловік, дати свої висновки, і тільки після цього може бути введений режим санкцій», - підкреслив В'ячеслав Кириленко.

 

Він нагадав, що «існує список з 117 осіб діячів культури, який ми направили в РНБО ще в січні», і зазначив: «Депардьє в цьому списку немає».

 

Водночас В'ячеслав Кириленко підкреслив, що навіть у разі введення санкцій заборони на трансляцію фільмів з Жерара Депардьє не буде.

 

«Детектор медіа» 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2710
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
да уж
3194 дн. тому
Эта новость смотрится так: "Заведующий украинского сельского хлева запретил Мэрелин Монро какать в одну дырку с ним в обосранном деревянном домике, построенно лет 40 назад и с тех пор не убиравшемся." Смотрится также смешно, как в самой зачуханной российской глубинке Президенту США Обаме запретили посещать Сельмаг и предел мечтаний любого мирового лидера - СТОЛОВУЮ! О! Писец! Теперь все проблемы махом и в Украине и в России решились! Главное, чтобы Обама не ходил в Сельмаг, а Депардье - на дырку в деревянном домике в украинской глубинке! И заживём все счастливо! Поздравляю!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду