У Чернігові представники «фірми "Донбас"» погрожують журналістам

У Чернігові представники «фірми "Донбас"» погрожують журналістам

26 Липня 2015
1623

У Чернігові представники «фірми "Донбас"» погрожують журналістам

1623
У Чернігові представники «фірми "Донбас"» погрожують журналістам
У Чернігові представники «фірми "Донбас"» погрожують журналістам

У Чернігові, де тривають вибори народного депутата, представники так званої охоронної фірми «Донбас» на виборчих дільницях не дозволяють журналістам фотографувати та вдаються до погроз. Про це повідомляє сайт Незалежної медіа-профспілки України.

«Законом прямо передбачено право журналістів бути присутніми під час голосування, відповідно, представники так званої охоронної фірми «Донбас» здійснюють щодо представників медіа протиправні дії
», - зазначив юрист НМПУ Олексій Ржанов.

 

Нагадаємо, постійно перебувати на виборчій дільниці у день голосування мають право члени дільничних виборчих комісій, члени комісій вищого рівня, кандидати у депутати, уповноважені особи кандидатів та блоків, зареєстрованих учасниками виборчого процесу і внесених у виборчі бюлетені, офіційні спостерігачі від цих партій та блоків (не більше, ніж по 2 особи від партії та блоку), офіційні спостерігачі від іноземних держав та міжнародних організацій, на кшталт ОБСЄ, представники медіа (не більше, ніж 2 від одного ЗМІ). Іншим особам, окрім перелічених, перебувати на виборчій дільниці заборонено. Працівники органів внутрішніх справ, або особи, які здійснюють охорону правопорядку під час голосування мають право робити це за межами приміщення для голосування.

Як писала «Детектор медіа», представники громадської організації «Комітет виборців України» 26 липня зафіксували у Чернігові 20 псевдожурналістів із фіктивними посвідками видання КВУ «Точка зору».

 

«Детектор медіа»

Фото - www.elekt.org.ua

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1623
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду