За фактом перешкоджання співробітників податкової міліції журналісту «Новости-N» призначено службову перевірку

За фактом перешкоджання співробітників податкової міліції журналісту «Новости-N» призначено службову перевірку

23 Липня 2015
2552

За фактом перешкоджання співробітників податкової міліції журналісту «Новости-N» призначено службову перевірку

2552
За фактом перешкоджання співробітників податкової міліції журналісту «Новости-N» призначено службову перевірку
За фактом перешкоджання співробітників податкової міліції журналісту «Новости-N» призначено службову перевірку

Головне управління Державної фіскальної служби (ДФС) в Одеській області повідомляє, що за фактом інциденту між співробітниками ДФС і журналістом видання «Новости-N» Олександром Влащенком, що стався у Миколаєві 15 липня, коли податківці заборонили вести зйомку та вирвали у нього фотоапарат, призначено службову перевірку. Про це йдеться у відповіді ГУ ДФС на запит «Детектор медіа» за підписом в.о. заступника начальника А.Бондаренка.

 

Як йдеться у повідомленні, службова перевірка наразі триває. «З метою з'ясування обставин, зафіксованих співробітниками МВС, до Центрального РВ ММУ УМВС України в Миколаївській області, направлено відповідний запит», - повідомляє ГУ ДФС в Одеській області.

 

Водночас у відповіді на запит «Детектор медіа» повідомляється, що інцидент між податківцями і журналістом стався «в ході слідчих дій, які проводилися в рамках розслідування кримінального провадження, що кваліфікується за частиною 3 статті 27 та частиною 2 статті 205 Кримінального кодексу України за фактом порушення податкового законодавства України невстановленими особами, які протягом 2014 року організували створення та реєстрацію підприємств, оформлених на підставних осіб з метою формування безпідставного податкового кредиту з податку на додану вартість підприємствам реального сектору економіки, обготівковування грошових коштів, та здійснення іншою незаконної діяльності».

 

Посилаючись на частину 2 статті 222 Кримінального процесуального Кодексу України, ДФС повідомляє, що відомості досудового розслідування можна розголошувати лише з дозволу слідчого або прокурора, і в тому обсязі, який вони визнають можливим.

 

«У необхідних випадках слідчий, прокурор попереджає осіб, яким стали відомі відомості досудового розслідування, у зв'язку з участю в ньому, про їх обов'язок не розголошувати такі відомості без його дозволу. Незаконне розголошення відомостей досудового розслідування тягне за собою кримінальну відповідальність, встановлену законом», - зазначає ДФС.

 

При цьому податківці не роз'яснюють, яке відношення має ця норма, встановлена для учасників досудового розслідування, до діяльності журналістів.

 

Нагадаємо, редакція видання «Новости-N» повідомила, що 15 липня вдень у Миколаєві біля обласного управління Нацбанку України співробітники податкової міліції Одеси напали на журналіста Олександра Влащенка.

 

Олександр Влащенко прибув за редакційним завданням до обласного управлінн Нацбанку на перетині вулиць Велика Морська і Фалєєвська і приступив до фото- і відеозйомки. У цей момент до нього, за його словами,  підійшли двоє невідомих у цивільному одязі та вирвали з рук фотоапарат.

 

Журналіст викликав міліцію. На місце події за сигналом на телефон «102» прибув автомобіль патрульної служби Миколаївського УМВС. Після цього невідомі представились співробітниками податкової міліції Одеси.  Вони повернули фотоапарат Олександру Влащенку, проте весь обсяг фотоматеріалів, який на ньому був знятий, був знищений.

 

Як повідомляє видання «Преступности.НЕТ», цього дня співробітники податкової міліції провели затримання в Миколаєві групи осіб, причетних до організації великого конвертаційного центру.  

 

У Центральному РВ ММУ УМВС України в Миколаївській області відкрито кримінальне провадження за фактом перешкоджання професійній діяльності журналіста видання «Новости-N» Олександра Влащенка.

 

«Детектор медіа»

Фото - «Преступности.НЕТ»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2552
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду