Апеляцію на вирок Пукачу суд продовжить розглядати у серпні

Апеляцію на вирок Пукачу суд продовжить розглядати у серпні

23 Липня 2015
1420

Апеляцію на вирок Пукачу суд продовжить розглядати у серпні

1420
Апеляцію на вирок Пукачу суд продовжить розглядати у серпні
Апеляцію на вирок Пукачу суд продовжить розглядати у серпні

Апеляційний суд Києва, який розглядає скаргу на вирок колишньому начальнику департаменту розвідки і спостереження МВС України Олексію Пукачу,  знову переніс засідання через хворобу його адвоката. Про це повідомляє «Радіо Свобода».

 

Як повідомив головуючий суддя Степан Гладій, від адвоката Григорія Демиденка надійшов лист із поясненням, що той перебуває на стаціонарному лікуванні в кардіологічному відділенні Чернігівського диспансеру, тож не може з'явитися на засідання. У листі також йшлося, що для одужання йому необхідно 10-15 днів.

 

Суд переніс засідання на 11.00 11 серпня.

 

Крім адвоката Григорія Демиденка, на засідання не з'явився потерпілий Олексій Подольський. Його представник вимагав надати пану Пукачу ще одного захисника. Олексій Пукач виступив проти такої ідеї і зазначив, що Григорія Демиденка 7 років тому йому призначила держава.

 

26 червня Апеляційний суд вже переносив розгляд апеляції Пукача через хворобу адвоката.

 

Нагадаємо, 5 березня 2008 року Апеляційний суд Києва визнав винними у вбивстві Гонгадзе трьох колишніх співробітників Департаменту зовнішнього спостереження МВС - Валерія Костенка, Миколу Протасова (нещодавно помер за гратами) і Олександра Поповича, та призначив їм покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 12 до 13 років.

 

29 січня 2013 року колишнього начальника Департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексія  Пукача було засуджено до довічного позбавлення волі з конфіскацією майна і забороною займати державні посади за вбивство Георгія Гонгадзе восени 2000 року.

 

У квітні 2014 року Генеральна прокуратура України почала перегляд справи про вбивство журналіста і перевірку причетності до нього другого президента Леоніда Кучми

 

17 лютого Генеральний прокурор України Віктор Шокін відновив досудове розслідування кримінального провадження за фактом організації умисного вбивства журналіста Георгія Гонгадзе за попередньою змовою групою осіб, а також за фактом перевищення влади і службових повноважень особами, які займали особливо відповідальне становище, що спричинило особливо тяжкі наслідки. Генпрокурор також створив слідчу групу і групу прокурорів з цієї справи.

 

Представник Мирослави Гонгадзе адвокат Валентина Теличенко відкликала апеляційну скаргу на вирок колишньому керівнику Департаменту зовнішнього спостереження МВС Олексію Пукачу. Наразі на розгляді в Апеляційному суді залишилися скарги потерпілого Олексія Подольського та адвоката Пукача Григорія Демиденка.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1420
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду