ЄС направить своїх представників на суди над Савченко і Сенцовим

ЄС направить своїх представників на суди над Савченко і Сенцовим

23 Липня 2015
1866

ЄС направить своїх представників на суди над Савченко і Сенцовим

1866
ЄС направить своїх представників на суди над Савченко і Сенцовим
ЄС направить своїх представників на суди над Савченко і Сенцовим

Європейський Союз вирішив направити своїх представників для моніторингу судових процесів у Росії над громадянами України Надією Савченко, Олегом Сенцовим та Олександром Кольченком. Про це повідомляє речниця  МЗС Мар'яна Беца.

 

16 липня Міністр закордонних справ України Павло Клімкін надіслав главам МЗС ЄС, Великої сімки та керівництву міжнародних організацій листи з проханням направити своїх представників до місць проведення «судів» для забезпечення належного моніторингу «судових процесів» над Надією Савченко, Олегом Сенцовим та Олександром Кольченком, яких незаконно утримує Російська Федерація.

 

21 липня Верховний представник ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Фредеріка Могеріні надіслала лист Павлу Клімкіну у відповідь на його звернення і повідомила про направлення представників ЄС для моніторингу «судових процесів» над Надією Савченко та Олегом Сенцовим. Верховний представник ЄС відзначила, що присутність представників міжнародної спільноти на зазначених засіданнях гарантуватиме прозорість перебігу «судових процесів» та слугуватиме нагадуванням, що ЄС очікує від РФ підтвердження зобов'язань з дотримання міжнародного права.

 

Федеріка Могеріні також наголосила, що звільнення народного депутата України, делегата ПАРЄ Надії Савченко та інших незаконно утримуваних в Росії громадян України повністю відповідає Комплексу заходів з виконання Мінських домовленостей.

 

Європейський Союз, як і вся світова спільнота, твердо виступає на захист Надії Савченко, Олега Сенцова та інших незаконно утримуваних у Російській Федерації громадян України.

 

«Ми щиро дякуємо ЄС за підтримку нашої ініціативи та вкотре закликаємо Російську Федерацію припинити знущання над незаконноутримуваними громадянами України, які фактично стали політичними в'язнями в Росії», - заявляє МЗС.

 

Нагадаємо, Донецький міський суд Ростовської області (Росія) призначив на 30 липня попереднє засідання у кримінальній справі української льотчиці, народного депутата, делегата ПАРЄ Надії Савченко, яку у Росії рік незаконно утримують за гратами за звинуваченням у загибелі журналістів каналу «Россия 1».

 

Наступне засідання у справі  українських громадян - режисера Олега Сенцова і активіста Олександра  Кольченка, яких у Росії незаконно утримують більше року за звинуваченням у підготовці терактів у Криму,  відбудеться 27 липня в Північно-Кавказькому окружному військовому суді у Ростові-на-Дону (Росія). Перше засідання суду відбулось 21 липня.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1866
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду