МВС вживає заходів, аби припинити роботу пропагандистського сайту novorossia.today - Добродомов

МВС вживає заходів, аби припинити роботу пропагандистського сайту novorossia.today - Добродомов

22 Липня 2015
2359

МВС вживає заходів, аби припинити роботу пропагандистського сайту novorossia.today - Добродомов

2359
МВС вживає заходів, аби припинити роботу пропагандистського сайту novorossia.today - Добродомов
МВС вживає заходів, аби припинити роботу пропагандистського сайту novorossia.today - Добродомов

Після звернення народного депутата, лідера партії «Громадський рух «Народний контроль» Дмитра Добродомова Управління боротьби з кіберзлочинністю МВС припинить роботу пропагандистського сайту novorossia.today. Про це повідомляє прес-служба партії.

 

Місяць тому Дмитро Добродомов повідомив Управління боротьби із кіберзлочинністю та МЗС про діяльність інтернет-ресурсу novorossia.today, який поширює пропаганду проросійських терористів, надає перекручену і недостовірну інформацію про бойові дії на Донбасі на російській, англійській, французькій, німецькій, іспанській і польській мовах. При цьому сайт прикривається реєстрантом доменного імені у Канаді.

 

Як йдеться у відповідях на депутатське звернення, імя «novorossia» домену «today» придбано у російської фірми-брокера українським ТОВ «ТРК Соник-Связь», зареєстрованого у Донецьку, відтак його сервер може бути на території України.

 

Як зазначили в Управлінні боротьби із кіберзлочинністю, у МВС вживають заходів, щоб сайт припинив роботу.

 

Водночас Міністерство закордонних справ повідомило, що скерувало матеріали про діяльність novorossia.today  на вивчення в СБУ.

 

«Я обов'язково перевірю, чи справді сайт припинить своє існування, адже інформація, яку він поширює, - загроза інформаційній безпеці України. Понад те ресурс просуває відверто брехливі факти на європейську аудиторію, про що свідчить багатомовність сайту. Відтак єдино можлива реакція на таку діяльність сайту - повне блокування його роботи працівниками СБУ та правоохоронцями-кіберборцями», - заявив Дмитро Добродомов.

 

Нагадаємо, у червні народний депутат, лідер громадського руху «Народний контроль» Дмитро Добродомов звернувся до Міністерства закордонних справ України (МЗС), Служби безпеки України (СБУ) та керівництва  Управління боротьби з кіберзлочинністю Міністерства внутрішніх справ України (МВС) щодо інтернет-ресурсу novorossiya. today, який поширює російську пропаганду.

 

У лютому народний депутат України Дмитро Добродомов заявляв, що Нацрада повинна надати чіткі критерії щодо заборони трансляції в ефірі телеканалів певних осіб, а СБУ необхідно надати перелік російських ЗМІ для тимчасової заборони їх акредитації. На його думку, Нацрада робить недостатньо практичних кроків для того, щоб повністю заборонити трансляцію російських каналів. 

 

У червні Дмитро Добродомов заявив про вихід з «Блоку Петра Порошенка» і створення партії «Народний контроль». Він наголосив, що партія «Громадський рух "Народний контроль"» створюється на горизонтальних принципах партійного будівництва, опираючись на регіональних лідерів та авторитетних представників громадськості на місцях.

 

Водночас медіахолдинг ZIK заявив, що колишній гендиректор холдингу, а нині народний депутат Дмитро Добродомов привласнив назву телепроекту «Народний контроль», під якою він зареєстрував нову партію.

 

У відповідь Дмитро Добродомов заявив, що Громадську організацію «Громадський рух "Народний контроль "» було створено раніше, ніж однойменний проект на телеканалі ZIK, і саме ця ГО була ініціатором створення програми «Народний контроль».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2359
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду