Російський журналіст Айдер Муждабаєв став заступником гендиректора телеканалу ATR

Російський журналіст Айдер Муждабаєв став заступником гендиректора телеканалу ATR

20 Липня 2015
2619

Російський журналіст Айдер Муждабаєв став заступником гендиректора телеканалу ATR

2619
Російський журналіст Айдер Муждабаєв став заступником гендиректора телеканалу ATR
Російський журналіст Айдер Муждабаєв став заступником гендиректора телеканалу ATR

Російський журналіст Айдер Муждабаєв, який у червні звільнився з посади заступника головного редактора газети «Московский комсомолец» і переїхав до Києва, призначений заступником генерального директора кримськотатарського телеканалу ATR Ленура Іслямова, який також є власником каналу. Цю інформацію «Детектор медіа» підтвердив особисто пан Муждабаєв.

 

За його словами, він приступив до роботи на новій посаді із сьогоднішнього дня, 20 липня, і відповідає за формування інформаційної політики каналу. Саме 20 липня на ATR відновлюють вихід інформаційні програми - випуски новин «Заман» о 17.30, 19.30 і 21.30 трьома мовами - кримськотатарською, українською та російською.

 

Як відомо, нещодавно головним редактором інформаційних програм телеканалу ATR став Осман Пашаєв. Пан Муждабаєв уточнив, що вони з паном Пашаєвим розподілятимуть обов'язки: «Я займаюся інформаційною політикою, а Осман Пашаєв - безпосередньо інформаційним мовленням».

 

У Києві, звідки ATR відновив своє мовлення, працює інформаційна редакція каналу, яка переїхала з Криму, розповів пан Муждабаєв. Київська студія каналу розташована на вулиці Вавилових, 15. В інформаційній службі працює близько 10 осіб.

 

Тим часом у Криму працює продакшн телеканалу ATR (інша юридична особа), у якого телеканал буде закуповувати неінформаційний контент.

 

«У Києві працює той самий телеканал ATR, який мовив раніше з Криму. Але мовлення з Криму стало неможливим через те, що російська влада не продовжила йому ліцензію. По суті, це своєрідна депортація. Частина колективу переїхала до Києва - це співробітники новинного мовлення. А в Криму залишилася працювати інша компанія, яка буде займатися продакшном. Вони вироблятимуть культурологічні програми, документальні фільми, які ми будемо закуповувати для показу. До новинного мовлення, яке відбувається з Києва, продакшн не має стосунку», - розповів пан Муждабаєв.

 

ATR хоче зберегти всі програми, що раніше виходили на каналі. Але поки що розповісти про сітку мовлення заступник гендиректора не може через можливі перешкоди в роботі продакшну в Криму.

 

«Ми хочемо зберегти максимум програм, які були в нас у Криму. Але ATR стикається з різними перешкодами. Наприклад, складно стало проводити в Криму дитячий пісенний конкурс, відбувається чиновницький спротив. Тобто деякі речі ми не зможемо знімати в Криму - ці речі ми будемо робити в Києві», - каже пан Муждабаєв.

 

ATR коригуватиме свої дії та плани, виходячи з того, які буде мати можливості для розвитку. «Зараз, на початковому етапі, дуже складно сказати, що буде. Тому що співробітникам каналу погрожують обшуками, ми не виключаємо силового впливу. Влада, що зараз править у Криму, здатна на будь-які протиправні дії. Вони будуть створювати для нас усілякі труднощі, які тільки можуть», - припускає заступник гендиректора.

 

Айдер Муждабаєв розповів, що йому запропонував працювати на ATR власник і генеральний директор каналу Ленур Іслямов. «Це відбулося вже після того, як я звільнився в Москві», - уточнив пан Муждабаєв.

 

«Я вважаю, що в даній ситуації вибору немає. Тому що я кримський татарин, - пояснює журналіст своє рішення прийняти цю пропозицію. - Коли моєму народу влаштували такий інформаційний геноцид, а я, до того ж, журналіст, я повинен усі свої сили, свої знання, своє ім'я на цю справу покласти. Тому що ніхто інший кримським татарам допомагати не буде - тільки ми самі».

 

Нагадаємо, 18 червня кримськотатарські телеканали ATR і Lale, які не отримали після анексії Криму Росією реєстрації згідно з російським законодавством і не мають змоги мовити легально в Криму, відновили супутникове мовлення з Києва (супутник Astra 4A), на підставі чинних ліцензій Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

 

Після цього окупаційна влада Криму включила телеканал ATR до списку медіа, яким не дозволено працювати на масових заходах на півострові.

 

У липні новопризначений головний редактор новин телеканалу ATR Осман Пашаєв анонсував, що новини «Заман» відновлять вихід на каналі з 20 липня тричі на день.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2619
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду