Стець обіцяє до вересня представити Концепцію інформаційної безпеки з урахуванням критичних рекомендацій ОБСЄ

Стець обіцяє до вересня представити Концепцію інформаційної безпеки з урахуванням критичних рекомендацій ОБСЄ

20 Липня 2015
2636

Стець обіцяє до вересня представити Концепцію інформаційної безпеки з урахуванням критичних рекомендацій ОБСЄ

2636
ОБСЄ рекомендує утриматися від втручання держави у створення медійного контенту
Стець обіцяє до вересня представити Концепцію інформаційної безпеки з урахуванням критичних рекомендацій ОБСЄ
Стець обіцяє до вересня представити Концепцію інформаційної безпеки з урахуванням критичних рекомендацій ОБСЄ

До вересня в Україні буде представлено Концепцію інформаційної безпеки. Про це на брифінгу 20 липня заявив міністр інформаційної політики України Юрій Стець, якого цитує «РБК-Україна».

 

«За допомогою ОБСЄ ми у вересні зможемо представити напрацювання, які зобов'язують нас зробити і коаліційна угода, і програма дій уряду на 2015 рік. На Мінінформації покладена розробка концепції інформаційної безпеки. Це такий рамковий документ - швидше ряд рекомендацій, меседжів, які напрацювала експертна рада МІП із представники медіа, людей, що займаються інформаційною безпекою в інститутах, також медіаюристів», - зазначив Стець.

 

Як повідомив пан Стець, Міністерство інформаційної політики готує Концепцію інформаційної безпеки з урахуванням рекомендацій ОБСЄ, передає «Інтерфакс-Україна».

 

«Ця співпраця дозволить нам вийти до 1 вересня з узгодженим документом між громадянським суспільством, журналістами, політиками та експертами. У цьому активну допомогу нам надає ОБСЄ», - сказав міністр. За його словами, міністерство готує низку змін до законів у сфері медіа, «щоб знайти баланс між свободою слова та інформаційної безпекою».

 

«Ми не можемо закривати очі на те, що існує інформаційна агресія проти України. Але виписати термінологію таким чином, щоб це не порушувало право на професію, щоб це не мало відношення до утисків і впровадженню цензури, ми повинні», - підкреслив пан Стець.

 

У свою чергу представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуня Міятович по відеозв'язку з Відня повідомила, що головним принципом змін повинна бути «першочерговість свободи слова і думки». Вона зазначила, що ОБСЄ виробила свої рекомендації щодо Концепції інформаційної безпеки. Зокрема, в них наголошується, що критично важливим є утримання держави від втручання у створення медійного контенту.

 

Пані Міятович додала, що рекомендації ОБСЄ будуть опубліковані на сайті Мінінформполітики і на ресурсах ОБСЄ.

 

Старший співробітник координатора проектів ОБСЄ в Україні Джеффрі Ерліх додав, що з боку ОБСЄ також буде надана допомога по декількох напрямках: експертна допомога в розробці законодавства, конференції в регіонах і міжнародна конференція для обговорення цих змін, а також підготовка співробітників прес-служб українських відомств.

 

Нагадаємо, 1 червня експертна рада при Міністерстві інформаційної політики представила проект Концепції інформаційної безпеки України, який розроблено згідно з графіком виконання програми дій уряду на 2015 рік. Ознайомитися з ним можна тут.

 

30 червня в Києві на круглому столі в «Укрінформі» було публічно презентовано проект Концепції інформаційної безпеки. Однак обіцяного громадського обговорення так і не відбулося, на що звернула увагу виконавчий директор ГО «Детектор медіа» Діана Дуцик. Хоча документ, на її переконання, потребує абсолютно нової редакції.

 

Водночас заступник міністра інформаційної політики України Артем Біденко сподівається, що Верховна Рада ухвалить Концепцію інформаційної безпеки України у вересні цього року - після широкого громадського обговорення.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2636
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду