Редактор  газети «Вестник Коминтерново» заявляє, що на нього напали через журналістські розслідування

Редактор газети «Вестник Коминтерново» заявляє, що на нього напали через журналістські розслідування

30 Червня 2015
2664

Редактор газети «Вестник Коминтерново» заявляє, що на нього напали через журналістські розслідування

2664
Редактор  газети «Вестник Коминтерново» заявляє, що на нього напали через журналістські розслідування
Редактор  газети «Вестник Коминтерново» заявляє, що на нього напали через журналістські розслідування

Головний редактор газети «Вестник Коминтерново» (Одеська область) Сергій Колодяжний, напад на якого стався 26 червня, пов'язує інцидент зі своєю журналістською діяльністю. Про повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ).

 

Редактор розповів, що він разом з двома активістами розслідує теми корупції, земельної мафії в Комінтерновському районі Одеської області, а матеріали публікуються у газеті та на сайті видання. «Я думаю, що в якості журналіста мене намагаються залякати», - сказав пан Колодяжний.

 

Він повідомив також, що впродовж останнього місяця проти двох його колег було порушено кримінальні справи. «Ми торкнулися тут теми земельної мафії, тут (Комінтерновський район - ред.) розподіляли землі, захоплення земель гектарами... І всі ці схеми, тут пов'язана комінтернівська прокуратура», - зазначає журналіст.

 

Редактор вважає, що слід у нападі на нього веде до «комінтернівського ОЗГ».

 

Сергій Колодяжний зазначив, що невідомі зламали йому ніс, він отримав сильні забої.  Міліція за фактом побиття його досі не викликала.

 

«Реакції міліції нуль, лише один дільничний намагається працювати. Міліція не викликала, взагалі ніяких дій. У п'ятницю подзвонив начальник Фонтанського райвідділу міліції, казав, що пришле зондер-команду, приїдуть його хлопці, нічим це не закінчилося. Єдине, що тут працює дільничний за місцем, розпитує. Думаю, що дали команду не розкручувати цю справу», - зазначив журналіст.

 

Як писала «Детектор медіа»,  головного редактора «Вестника Коминтерново» Сергія Колодяжного побили невідомі в ніч на 27 червня у селі Крижанівка Комінтернівського району Одеської області. Напад стався після виступу пана Колодяжного на зборах жителів села, де він розкритикував діяльність Крижанівської сільради. За фактом побиття Сергій Колодяжний написав заяву в міліцію. У відділі зв'язків з громадськістю ГУМВС УКраїни в Одеській області  «Детектор медіа» уточнили, що в комінтернівському районному відділі міліції зареєстрували заяву Сергія Колодяжного, однак про те, що він є журналістом, у ній не вказано.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2664
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду