Добродомов заявив, що рух «Народний контроль» створено раніше за програму на каналі ZIK

Добродомов заявив, що рух «Народний контроль» створено раніше за програму на каналі ZIK

22 Червня 2015
3488

Добродомов заявив, що рух «Народний контроль» створено раніше за програму на каналі ZIK

3488
Добродомов заявив, що рух «Народний контроль» створено раніше за програму на каналі ZIK
Добродомов заявив, що рух «Народний контроль» створено раніше за програму на каналі ZIK

Громадську організацію «Громадський рух "Народний контроль "» було створено раніше, ніж однойменний проект на телеканалі ZIK. Про це йдеться в заяві народного депутата України Дмитра Добродомова та керівника ГО «Громадський рух "Народний контроль "» Андрія Мисика, поширеній у відповідь на звинувачення медіахолдингу ZIK у привласнені назви «Народний контроль»

 

Як стверджують автори заяви, саме ця ГО була ініціатором створення програми «Народний контроль».

 

«Ініціатором і співвиробником телепроекту була ГО "Громадський рух "Народний контроль", утворена раніше, аніж на ZIKу з'явилася програма журналістських розслідувань, автором та ведучим якої був саме Дмитро Добродомов, - йдеться в заяві. - Зважаючи на це, державна служба інтелектуальної власності України видала Дмитру Добродомову свідоцтво про реєстрацію авторських прав №58886 на телепередачу "Народний контроль". А голова ГО "ГР "Народний контроль" Андрій Мисик отримав патент цієї ж організації за номером 29435 на логотип програми, який використовується у всій візуальній продукції "Народного контролю". Відтак наголошуємо, що у своїй діяльності ми використовуємо зареєстровані у відповідний спосіб концепції, ідеї та логотипи».

 

Також, додають пан Мисик і пан Добродомов, команда, яка працювала над випусками програми «Народний контроль» на ZIKу, тепер продовжує виготовляти проект у рамках діяльності «Громадського руху "Народний контроль"». Транслюється він в ефірі регіональних телеканалів України «на підставі угод, укладених відповідно до чинного законодавства із дотриманням вимог щодо авторських прав та інтелектуальної власності».

 

Також у заяві йдеться про те, що футбольний клуб «Карпати», який, за даними каналу ZIK, теж намагався зареєструвати торгову марку «Народний контроль», як юридична особа ніколи не мав жодного стосунку до виготовлення однойменної програми.

 

Як писала «Детектор медіа», медіахолдинг ZIK заявив, що колишній гендиректор холдингу, а нині народний депутат Дмитро Добродомов привласнив назву телепроекту «Народний контроль», під якою він зареєстрував нову партію.

 

«Виглядає на те, що колишні працівники телеканалу ZIK Д. Добродомов та А. Мисик намагаються у рейдерський спосіб узаконити за собою бренд "Народного контролю", створений телеканалом ZIK для журналістського проекту, а не для партій. Адже саме "журналістськими розслідуваннями" зараз прикривають сумнівні політичні проекти. Навесні цього року було зареєстровано партію "Громадський рух ‘Народний контроль'", лідером якої називає себе Д. Добродомов. При цьому як символіку партії використано добре знайомий бренд ZIKу», - йдеться в заяві ZIK.

 

Нагадаємо, Дмитро Добродомов минулого тижня заявив про вихід з «Блоку Петра Порошенка» і створення партії «Народний контроль». Він наголосив, що партія «Громадський рух "Народний контроль"» створюється на горизонтальних принципах партійного будівництва, опираючись на регіональних лідерів та авторитетних представників громадськості на місцях.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3488
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Білокінь
3202 дн. тому
"Народний контроль" придумали ще комуністи у боротьбі проти "несунів" і "бракоробів". Наші журналісти напрочуд інтелектуально убогі: "придумають" (або хитро "позичать нічиє", як ті радянські несуни) на копійку, а потім виставляють себе супер_автором.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду