До Івано-Франківського суду подано понад 10 позовів щодо відкликання ліцензії «Інтера»

До Івано-Франківського суду подано понад 10 позовів щодо відкликання ліцензії «Інтера»

19 Червня 2015
2713

До Івано-Франківського суду подано понад 10 позовів щодо відкликання ліцензії «Інтера»

2713
До Івано-Франківського суду подано понад 10 позовів щодо відкликання ліцензії «Інтера»
До Івано-Франківського суду подано понад 10 позовів щодо відкликання ліцензії «Інтера»

До Івано-Франківського окружного адміністративного суду подано понад 10 позовних заяв до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення щодо скасування рішення від 11 червня про продовження строку дії ліцензії телеканалу «Інтер» на ефірне аналогове мовлення на мережі УТ-3. Цю інформацію «Детектор медіа» отримала з власних джерел, про це також ідеться в офіційній заяві прес-служби телеканалу «Інтер».

 

«Використовуючи якусь підставну компанію, основним видом діяльності якої є торгівля відходами та металобрухтом, і зареєстровану в Івано-Франківській області, а також засновника цієї компанії, були подані більше 10 однакових позовних заяв до Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення», - повідомляє прес-служба «Інтера».

 

«Такі дії свідчать про те, що позивач домагається того, щоб позов потрапив до "потрібного" судді. Зараз стає зрозумілим, що таким суддею буде Кишинський М.І.», - йдеться в заяві.

 

«Таким способом позивач обійшов автоматизовану систему документообігу в адміністративних судах, про що свідчить його намір забезпечити контроль за розподілом матеріалів на конкретного суддю. Метою таких маніпуляцій може бути прийняття неправосудного рішення», - стверджує телеканал.

 

За даними джерела «Детектор медіа», загалом подано 11 позовних заяв щодо відкликання ліцензії «Інтера». Суддя міг прийняти рішення на забезпечення позовів уже сьогодні, 19 червня, не приймаючи рішення по суті. Але, зрештою, засідання суду нібито призначено на 30 червня.

 

Крім того до Київського окружного адміністративного суду подав позов проти Нацради телеканал «Малятко TV», який просить суд визнати такою, що втратила чинність, ліцензію каналу «Інтер» на ефірне аналогове мовлення і зобов'язати Нацраду вирішити питання про її анулювання. «Малятко TV» також подав клопотання про забезпечення позову шляхом заборони Нацраді вчиняти будь-які дії щодо продовження строку дії ліцензії «Інтера», але 10 червня суд відмовив у вжитті таких заходів.

 

На думку телеканалу «Інтер», судові дії є «продовженням політичного тиску, що чиниться останнім часом на телеканал "Інтер"». Нагадаємо, що представники партії «Народний фронт» вимагали не продовжувати ліцензію каналу.

 

«Незважаючи на прийняте Нацрадою законне рішення про продовження терміну дії ліцензії на мовлення телеканалу «Інтер», зловмисники не залишають спроб перешкоджати господарській діяльності телеканалу і продовжують використовувати будь-які незаконні способи для того, щоб не дати телеканалу «Інтер» продовжити мовлення на аналогових ефірних частотах», - заявляє канал.

 

«В Україні ніколи не відбирали через суди право мовити. Дана справа може стати неприпустимим прецедентом. Ми бачимо в цих діях серйозну загрозу свободі слова і всім незалежним ЗМІ в Україні, і розцінюємо подібні дії як злочин проти свободи слова, системний наступ на незалежні ЗМІ і прямий шлях до жорсткій цензурі і диктатурі», йдеться в заяві каналу.

 

Нагадаємо, 11 червня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення продовжила строк дії ліцензії телеканалу «Інтер» на цілодобове ефірне аналогове мовлення на мережі УТ-3 (389 передавачів по всій Україні) на 7 років. Один з пунктів рішення Нацради також зобов'язує «Інтер» забезпечити перехід на цифрове мовлення згідно з окремим рішенням Національної ради.

 

Телеканал «Інтер» має сплатити за продовжену ліцензію збір до державного бюджету в розмірі 4 млн 265 тис. 679 грн.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2713
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду