Податківці продовжують досудове слідство щодо газети «Вести»

Податківці продовжують досудове слідство щодо газети «Вести»

12 Червня 2015
3293

Податківці продовжують досудове слідство щодо газети «Вести»

3293
Податківці продовжують досудове слідство щодо газети «Вести»
Податківці продовжують досудове слідство щодо газети «Вести»

Державною фіскальною службою України проводиться досудове слідство у кримінальному провадженні від 28.04.2014 за фактами фіктивного підприємництва та легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом, які перераховувались на рахунки ТОВ «Вісті Мас-Медіа», за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.205, ч.3 ст.209 КК України. Про це прес-служба відомства повідомила у відповідь на інформаційний запит «Детектор медіа».

 

Чи викликають співробітників газети «Вести» на допити і в якій кількості, у фіскальній службі не уточнили - з огляду на порядок доступу до таємної інформації.

 

 

Раніше, 8 червня, на сайті газети «Вести», з'явилася публікація «Фискалы вызывают на допрос 242 сотрудника "Вестей "». У ній, зокрема, йдеться: «...по всій країні співробітники Держфіскальної служби викликали на допити сотні співробітників газети «Вести» - менеджерів, журналістів, редакторів. Дзвонили по домівках, в грубій формі вимагали дати свідчення, залякували родичів...».

 

Представники холдингу «Вести» пов'язують «активізацію» співробітників фіскальної служби з тим, що Служба безпеки України нібито не змогла довести наявність ознак сепаратизму в матеріалах газети «Вести».

 

«Детектор медіа» скерувала інформаційний запит і до СБУ, але відповіді поки не отримала.

 

Нагадаємо, що 20 серпня 2014 року Державна фіскальна служба України повідомила «Детектор медіа», що Слідчим управлінням фінансових розслідувань Головного управління Міндоходів у Сумській області досі провадилося досудове слідство у кримінальному провадженні за фактом легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом, які перераховувались на рахунки ТОВ «Вісті Мас-Медіа».

 

Водночас, як повідомляла «Детектор медіа», прокуратура міста Києва з вересня 2014 року добивається через суд припинення випуску газети «Вести» і журналу «Вести. Репортер» через публікацію низки статей, спрямованих на порушення територіальної цілісності України. Позов до Окружного адміністративного суду міста Києва подав заступник прокурора міста Києва до ТОВ «Вісті мас-медіа» і ТОВ «Медіа-репортер». Третьою стороною в процесі виступає Державна реєстраційна служба.

 

Нагадаємо, 11 вересня 2014 року в редакції газети «Вести» представники Служби безпеки України провели обшук та вилучили сервери сайту vesti.ua. Як повідомили в СБУ, ці процесуальні дії були проведені в межах кримінального провадження за ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України за поданням міської прокуратури та на підставі ухвали Печерського районного суду Києва.

 

У свою чергу, газета «Вести» заявляє, що звинувачення у підтримці виданням сепаратизму та брудні джерела її фінансування не відповідають дійсності.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3293
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Колега
3239 дн. тому
так хай розкриють джерела. Хто дав Гужві шалені гроші на холдинг? Хорошковський? Фірташ? Ходорковський? Чи, може, якась бабуся накраундфандила?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду