Москаль звинуватив Луганську філію Концерну РРТ у продовженні співпраці з терористами і розпорядився вимкнути їй електроенергію

Москаль звинуватив Луганську філію Концерну РРТ у продовженні співпраці з терористами і розпорядився вимкнути їй електроенергію

10 Червня 2015
3351

Москаль звинуватив Луганську філію Концерну РРТ у продовженні співпраці з терористами і розпорядився вимкнути їй електроенергію

3351
Москаль звинуватив Луганську філію Концерну РРТ у продовженні співпраці з терористами і розпорядився вимкнути їй електроенергію
Москаль звинуватив Луганську філію Концерну РРТ у продовженні співпраці з терористами і розпорядився вимкнути їй електроенергію

Керівник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль звинуватив керівника Луганської філії Концерну радіомовлення, радіозв'язку і телебачення (КРРТ) Володимира Улезька в продовженні співпраці з терористами так званої «ЛНР» та розпорядився відключити об'єкти Луганської філії від електроенергії. Про це повідомляє офіційний сайт пана Москаля.

 

За даними пана Москаля, Луганська філія Концерну РРТ так і не переїхала з окупованого Луганська на контрольовану Україною територію. Він стверджує, що фахівці КРРТ організували в так званій «ЛНР» трансляцію російських і сепаратистських телеканалів з антиукраїнською пропагандою, при цьому офіційно числяться працівниками Луганської філії КРРТ і продовжують отримувати зарплату з України.

 

З огляду на це 10 червня керівник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації підписав розпорядження, яким зобов'язав ТОВ «Луганське енергетичне об'єднання» відключити від енергопостачання головні об'єкти Луганської філії РРТ у зв'язку із заборгованістю. Він також зобов'язав працівників Луганської філії вивести з ладу, відключити від електропостачання та припинити прийом і передачу сигналу об'єктами філії до 22:00 11 червня. Після припинення цих робіт пан Москаль зобов'язав усіх співробітників філії виїхати з окупованої на контрольовану Україною територію, а в разі відмови від такого переїзду в. о. генерального директора Концерну РРТ має їх звільнити.

 

Геннадій Москаль також доручив підготувати звернення до Кабінету Міністрів з вимогою притягнути до відповідальності керівництво Адміністрації Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України (Держспецзв'язку) і Концерну РРТ, а також звернення до Служби безпеки України щодо правової оцінки дій керівництва Луганської філії КРРТ.

 

 

 


 

 


 

Нагадаємо, що закон про військово-цивільні адміністрації наділяє ці адміністрації правом «організовувати контроль за роботою підприємств телекомунікацій».

 

«Детектор медіа» очікує на коментарі представників Концерну РРТ і Держспецзв'язку щодо розпорядження Геннадія Москаля та висловлених ним звинувачень.

 

Нагадаємо, у грудні 2014 року тоді ще голова Луганської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль звернувся до прем'єр-міністра Арсенія Яценюка з проханням перенести Луганську філію Концерну РРТ до Лисичанська, аби за рахунок українських коштів не забезпечувати мовлення російських каналів і ЗМІ так званої «ЛНР».

 

Коментуючи це звернення пана Москаля, тодішній гендиректор КРРТ Олександр Півнюк заявив, що робота по переведенню Луганської філії КРРТ на звільнену територію в місті Лисичанську вже розпочалося.

 

У січні Геннадій Москаль заявив, що керівник Луганської філії КРРТ Володимир Улезько фіктивно перереєстрував переїзд підприємства до Лисичанська (Луганська область), що контролюється українською владою, а сам, залишаючись в Луганську, працював на сепаратистів. Голова луганської облдержадміністрації заявив, що після його звернення Володимира Улезька звільнили.

 

Коментуючи цю інформацію, тодішній гендиректор КРРТ Олександр Півнюк повідомив, що виконувачем обов'язків директора Луганської філії КРРТ став Віктор Дриндак. При цьому пан Півнюк стверджував, що попередній керівник філії Володимир Улезько не зміг залишитися на посаді за станом здоров'я.

 

Тоді ж стало відомо, що 21 січня слідчим відділом управління СБУ в Луганській області було розпочато кримінальне провадження проти керівництва Луганської філії Концерну РРТ за фактом сприяння діяльності терористів (ч. 1 ст. 258-3 КК України).

 

У лютому Кабінет Міністрів спершу відсторонив, а згодом звільнив гендиректора Концерну РРТ Олександра Півнюка. При цьому міністр інформаційної політики Юрій Стець звинуватив пана Півнюка в саботажі відновлення трансляції українських телеканалів та радіостанцій на сході.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3351
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду