«ДНР-івці» катують українського  військовослужбовця, щоби він «свідчив» російським телеканалам-ЗМІ

«ДНР-івці» катують українського військовослужбовця, щоби він «свідчив» російським телеканалам-ЗМІ

6 Червня 2015
2716

«ДНР-івці» катують українського військовослужбовця, щоби він «свідчив» російським телеканалам-ЗМІ

2716
«ДНР-івці» катують українського  військовослужбовця, щоби він «свідчив» російським телеканалам-ЗМІ
«ДНР-івці» катують українського  військовослужбовця, щоби він «свідчив» російським телеканалам-ЗМІ

Під час боїв біля Мар'їнки бойовик з «ДНР» захопили в полон військовослужбовця 28-ої окремої гвардійської механізованої бригади ЗСУ Романа Мащенка. Під тиском та загрозою для життя його змушують повторювати російську пропаганду. Про це на брифінгу у Києві повідомив речник Адміністрації Президента з питань АТО Андрій Лисенко, повідомляє кореспондент «Укрінформу».

 

Мета бойовиків - виправдати для глядачів російських телеканалів розгром атакуючих сил бойовиків під Мар'їнкою.

 

Речник зазначив, що під тиском бойовиків та загрозою для життя на так званій «прес-конференції» у Донецьку у присутності пропагандистських російських каналів Роман Мащенко змушений був зробити серію заяв щодо перебігу бойових дій під Мар'їнкою 3-4 червня, які повторюють недостовірні повідомлення російсько-терористичних медіа. «Інформація, озвучена Романом Мащенком, є неправдивою, виголошеною під тиском і внаслідок тортур бойовиків так званої ДНР», - сказав пан Лисенко.

 

Він зауважив, що катування заручників є грубим порушенням Женевських конвенцій. Та закликав протилежну сторону надати Марченку усю необхідну допомогу та допустити до нього представників міжнародних організацій, зокрема СММ ОБСЄ.

 

За даними ТСН.UA, Роман Мащенко змушений був заявити, що українська армія втратила у Мар'їнці 200 загиблих. Також він сказав, що військові стягнули у місто 28-у бригаду і п'ять суміжно-тактичних батальйонів, а серед них були грузинські та чеченські найманці.

 

Однак на відео британського проросійського журналіста Грехема Філліпса є коментар полоненого Мащенка, який було записано відразу після його затримання бойовиками. У цьому коментары пан Мащенко сказав, що у українських військових не було наказу наступати на позиції бойовиків. Наказ був спостерігати за діями противника і не відповідати на провокації. Також на першому допиті Мащенко розповів, що у Мар'їнці було усього 300 українських військових:

 

 

 

 

Вибивання зізнань з полонених заради російських журналістів - системна робота сепаратистів. Як писала «Детектор медіа», російський блогер і журналіст Віктор Майстренко, який тривалий час перебував на Сході України, розповів, що під час звільнення з полону українського журналіста і блогера Сергія Лефтера, був момент, коли «спеціально приходили журналісти з каналу "Россия-24", ставили камеру, саджали полонених хлопців на стілець, замотували очі скотчем і били, щоби ті на камеру сказали, що вони з "Правого сектора"».

 

Нагадаємо, 3 червня поблизу Мар'їнки відбулося найбільше за останні місяці протистояння між силами АТО та бойовиками «ДНР», які здійснили спробу наступу. Атаку бойовиків було відбито. 

 

Спостерігачі Спеціальної моніторингової місії (СММ) підтвердили, що саме бойовики «ДНР» розпочали наступ на Мар'їнку та обстрілювали місто, після чого українські військові відкрили вогонь у відповідь. 

 

«Детектор медіа»

Фото - http://tsn.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2716
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду