У Мукачівському районі на власкора НТН напав герой сюжету про стрілянину

У Мукачівському районі на власкора НТН напав герой сюжету про стрілянину

6 Червня 2015
2604

У Мукачівському районі на власкора НТН напав герой сюжету про стрілянину

2604
У Мукачівському районі на власкора НТН напав герой сюжету про стрілянину
У Мукачівському районі на власкора НТН напав герой сюжету про стрілянину

У селищі Чинадієвому Мукачівського району 34-річний місцевий житель накинувся на власкора телеканалу НТН Євгена Соломіна і пошкодив йому відеокамеру. Про це повідомляє служба зв'язків з громадськістю УМВС України в Закарпатській області.

 

Інцидент трапився минулого тижня. Кореспондент готував сюжет про те, що в Чинадієв 34-річний чоловік на грунті ревнощів підстрелив із травматичного пістолета двох односельців віком 35 та 36 років. За даним фактом міліція розпочала кримінальне провадження.

 

Про роботу журналіста довідався «стрілок». «Розлючений молодик приїхав у бар, де відбувалася зйомка, і зажадав її припинити. Коли журналіст попросив не перешкоджати йому в законній професійній діяльності, хуліган накинувся на нього й пошкодив власкору НТН службову відеокамеру», - зазначається у повідомленні СГЗ.

 

Після цього випадку пан Соломін звернувся із заявою до Мукачівського міськвідділу міліції.

 

Інцидент зареєстровано в Журналі єдиного обліку. Особу хулігана встановили, його доставили для пояснень в Мукачівський міськвідділ міліції. У повідомленні міліції зазначається що на «стрічлка» очікує кримінальна відповідальність за перешкоджання в роботі журналіста.

 

«Злочини проти журналістів перебувають на моєму особливому контрол»і,  - сказав начальник УМВС України в Закарпатській області Сергій Шаранич.

 

Він привітав журналістів із професійним святом та акцентував, що «на Закарпатті законній професійній роботі журналістів ніщо не загрожує».

 

Нагадаємо, 21 травня стадо відомо, що депутат Ірпінської міськради, що на Київщині, Валерій Пєший погрожував журналістці телеканалу НТН Аліні Семенюк фізичною розправою. 

 

Інцидент трапився під час підготовки сюжету програми «Агенти впливу» про незаконні вирубки в Національному парку поблизу міста Гостомеля (Київська область).

 

За словами Аліни Семенюк, вона подала заяву про погрози до прокуратури Ірпеня, а потім заяву було скеровано до міліції.

 

Як писала «Детектор медіа», 14 травня Верховна Рада ухвалила закон, яким посилила кримінальну відповідальність за перешкоджання діяльності журналістів - «за» проголосували 240 народних депутатів. Відтепер кримінальним кодексом каратимуться погрози, або насильство стосовно журналіста, в тому числі, працівником правоохоронного органу, або іншою службовою особою. Також до переліку кримінальних злочинів додались: умисне знищення або пошкодження майна журналіста, посягання на життя журналіста, захоплення журналіста як заручника.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2604
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду