Держкомтелерадіо заявляє, що реалізація бюджетної програми «Українська книга» потребує змін

Держкомтелерадіо заявляє, що реалізація бюджетної програми «Українська книга» потребує змін

5 Червня 2015
2008

Держкомтелерадіо заявляє, що реалізація бюджетної програми «Українська книга» потребує змін

2008
Держкомтелерадіо заявляє, що реалізація бюджетної програми «Українська книга» потребує змін
Держкомтелерадіо заявляє, що реалізація бюджетної програми «Українська книга» потребує змін

Перший заступник Голови Держкомтелерадіо Богдан Червак заявляє, що порядок, за яким зараз відбувається реалізація бюджетної програми «Українська книга», застарів. Про це він сказав на засіданні Громадської ради Держкомтелерадіо, на якому обговорились запропоновані громадськістю зміни до Порядку реалізації бюджетної програми «Випуск книжкової продукції за програмою «Українська книга», повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.

 

На засідання були запрошені члени експертної ради Держкомтелерадіо з формування переліку книжкових видань, передбачених до випуску за програмою «Українська книга», представники видавничої сфери, громадськості. Участь в обговоренні запропонованого питання взяли президент ГО «Форум видавців у Львові» Олександра Коваль, академік Микола Жулинський, директор книжкової палати ім. І. Федорова Микола Сенченко, науковці, представники бібліотечної сфери.

 

«Порядок, за яким зараз відбувається реалізація бюджетної програми, не відповідає актуальним питанням розвитку книговидавничої сфери. Зокрема, у ньому навіть згадки немає про електронну книгу, нечітко прописані деякі моменти, які дають можливість для зловживань. Без радикальних змін зробити процес відбору видань до програми прозорим та відкритим, неможливо», -  зазначив перший заступник Голови Держкомтелерадіо Богдан Червак.

 

На зібранні лунали різні пропозиції - від редакційних правок тексту порядку до кардинальних змін у підході формування програми, коли не видавці пропонують свої проекти, а держава формує перелік затребуваних бібліотеками і громадськістю видань і пропонує видавцям їх реалізовувати.

 

Члени Громадської ради обрали шлях покращення чинного порядку. Зміни, запропоновані інститутами громадянського суспільства, стосувалися як формулювань завдань програми, так і принципів і механізмів її реалізації.

 

За рішенням громадської ради, частина пропозицій буде опрацьована і проголосована в електронному режимі. Остаточний протокол засідання та перелік ухвалених громадськістю змін до Порядку реалізації бюджетної програми «Випуск книжкової продукції за програмою «Українська книга» буде передано Держкомтелерадіо для врахування при підготовці його нової редакції.

 

Нагадаємо, колегія Держкомтелерадіо ухвалила зміни та доповнення до переліку книжкових видань, передбачених до випуску за програмою «Українська книга» на 2015 рік. У новому переліку містяться видавничі проекти на суму 34,5 млн грн, додаткову виділену з державного бюджету. Раніше, в лютому, колегія Держкомтелерадіо затвердила перелік видань на суму 15,5 млн грн, що були передбачені від початку з державного бюджету на 2015 рік.

 

Доповнення до програми «Українська книга» містять 223 видавничих проекти від 65 видавців. Зокрема, 3 млн 566 тис. грн на 22 видання отримає ТОВ «Видавництво Фоліо», 1 млн 154 тис. грн на 8 видань - ТОВ «Фоліо», 974 тис. грн на 8 видань - ТОВ «Бібколектор» і ще 638 тис. грн. на 4 видання - ФОП Красовицький О. В.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2008
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду