«Народний фронт» наполягає на ухваленні закону про прозорість медіавласності

«Народний фронт» наполягає на ухваленні закону про прозорість медіавласності

2 Червня 2015
2092

«Народний фронт» наполягає на ухваленні закону про прозорість медіавласності

2092
«Народний фронт» наполягає на ухваленні закону про прозорість медіавласності
«Народний фронт» наполягає на ухваленні закону про прозорість медіавласності

Фракція «Народний фронт» у Верховній Раді наполягає на ухваленні закону про прозорість медіавласності і сподівається, що на цьому тижні профільний комітет розгляне відповідний законопроект. Про це 2 червня на брифінгу в парламенті заявив народний депутат Микола Княжицький, якого цитує УНІАН.

 

«Саме виходячи з непрозорості медіавласності, ми наполягаємо не ліцензувати ті ЗМІ, які не можуть довести, хто насправді є їх власником. Одним з таких є телеканал "Інтер"», - заявив Княжицький.

 

Він зазначив, що фракція «Народного фронту» підтримує і вітає об'єктивне висвітлення засобами масової інформації подій, в тому числі і критичного змісту, однак фракція не розуміє, як можна видавати ліцензію медіа, жоден з власників якого невідомий.

 

«Слова Фірташа і Льовочкіна, що вони начебто є власниками цього каналу, не підтверджуються жодним документом, немає жодних доказів, що телеканал "Інтер" справді переоформив 29% акцій і викупив їх у російського "Первого канала". За нашою інформацією, гроші за такою транзакцією досі не надходили», - стверджує Микола Княжицький.

 

«За іншими даними, якщо такі гроші і надходили, то їх походження неможливо зрозуміти. Тому ми абсолютно переконані, що поки в Національній раді з питань телебачення і радіомовлення та в суспільстві не будуть переконані в тому, що ми не видаємо ліцензії на ідеологічний "відстріл" нашим убивцям, що ми не видаємо ліцензії агресору - підтримувати його є неможливим», - заявив народний депутат.

 

На думку Миколи Княжицького, в умовах воєнної агресії дозволяти інформаційну агресію всередині країни є злочином.

 

Нагадаємо, 20 травня Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики переніс на наступне засідання розгляд законопроекту № 1831 «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення прозорості власності засобів масової інформації, а також реалізації принципів державної політики в сфері телебачення і радіомовлення», внесений народними депутатами Миколою Княжицьким та Вадимом Денисенком.

 

Робоча група, яка працювала при Комітеті, запропонувала низку своїх пропозицій щодо цього законопроекту. Якщо Микола Княжицький і Вадим Денисенко не погодяться з такими змінами, члени робочої групи не підтримають законопроект №1831 і рекомендуватимуть парламенту його відхилити. Натомість зареєструють власний законопроект.

 

Як писала «Детектор медіа», автори законопроекту № 1831 запропонували свій механізм забезпечення прозорості медіавласності та вдосконалення процедури ліцензування мовників і провайдерів Національною радою з питань телебачення і радіомовлення. Зокрема, вони пропонують визначити термін «кінцевий вигодоодержувач».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2092
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду