Експертна рада Мінінформполітики завершила проект Концепції інформаційної безпеки України

Експертна рада Мінінформполітики завершила проект Концепції інформаційної безпеки України

1 Червня 2015
4311

Експертна рада Мінінформполітики завершила проект Концепції інформаційної безпеки України

4311
Експертна рада Мінінформполітики завершила проект Концепції інформаційної безпеки України
Експертна рада Мінінформполітики завершила проект Концепції інформаційної безпеки України

Експертна рада при Міністерстві інформаційної політики представила проект Концепції інформаційної безпеки України, який розроблено згідно з графіком виконання програми дій уряду на 2015 рік. Про це повідомляє прес-служба міністерства.

 

«В основу проекту Концепції покладена нова парадигма інформаційної безпеки, а саме: забезпечення інформаційного суверенітету України шляхом сталого розвитку національного інформаційного простору та захисту цього процесу від зовнішніх і внутрішніх загроз. Випереджальний поступ, співпраця держави, громадянського суспільства та приватного сектору, а не глуха оборона та марне прагнення закритися від світових тенденцій - ось що має визначати основу національної політики у сфері інформаційної безпеки», - йдеться в повідомленні.

 

На думку розробників концепції, першочергово має бути врахована вимога задовольнити інформаційні потреби людини, суспільства і держави.  А втілювати це завдання необхідно шляхом розвитку національного інформаційного продукту та стратегічного контенту.

 

Крім того має бути безперервне функціонування та розвиток кібернетичних, телекомунікаційних та інших автоматизованих систем, що формують інформаційно-телекомунікаційну базу внутрішньодержавного інформаційного простору.

 

Водночас слід унеможливити загрози інформаційному простору України. Це стосується також інфраструктурних та технологічних систем передачі даних та інформації.

 

У документі також закладено конкретні механізми реалізації завдань із забезпечення інформаційної безпеки держави та додаткові режими громадського контролю за цією діяльністю.

 

Експертна рада спрямує проект Концепції інформаційної безпеки для експертної оцінки фахівцями із ОБСЄ та інших міжнародних організацій. Також найближчим часом розпочнеться низка робочих поїздок членів Експертної ради в регіони для обговорення документу з експертним середовищем та місцевими громадами Харкова, Одеси, Львова, Дніпропетровська, Запоріжжя, Івано-Франківська та Маріуполя.

 

Нагадаємо, що до складу Експертної ради з розробки Концепції інформаційної безпеки та з питань розвитку інформаційного простору України увійшли 16 експертів зі сфер інформаційної політики, безпеки, освіти, медіаменеджменту та журналістики. Експерти розпочали роботу над документом 26 березня 2015 року.

 

Співголовами Експертної ради були обрані міністр інформаційної політики України Юрій Стець та доктор політичних наук, доцент кафедри міжнародних медіакомунікацій та комунікативних технологій Інституту міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка Сергій Даниленко, секретарем Експертної ради став Дмитро Золотухін.

 

Також до складу Експертної ради увійшли Георгій Почепцов, Вікторія Сюмар, Іван Вінник, Андрій Куликов, Тетяна Лебедєва, Зураб Аласанія, Павло Моісеєв, Петро Бурковський, Тарас Петрів, В'ячеслав Гусаров, Костянтин Квурт, Дмитро Дубов і Сергій Черненко.

 

21 травня Експертна рада представила попередній проект Концепції інформаційної безпеки України. Всі учасники засідання Експертної ради підтримали попередній проект Концепції, а зауваження, які прозвучали під час обговорення, було враховано одноголосно.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4311
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Татьяна
3224 дн. тому
Якщо інформаційну безпеку буде втілювати Аласанія, то можна вже йти і здаватись росії. Перемогли милосеріали та шансони.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду