Прокуратура визнала потерпілими журналістів «Наших грошей», на яких напали біля будинку родича Чеботаря

Прокуратура визнала потерпілими журналістів «Наших грошей», на яких напали біля будинку родича Чеботаря

29 Травня 2015
2320

Прокуратура визнала потерпілими журналістів «Наших грошей», на яких напали біля будинку родича Чеботаря

2320
Прокуратура визнала потерпілими журналістів «Наших грошей», на яких напали біля будинку родича Чеботаря
Прокуратура визнала потерпілими журналістів «Наших грошей», на яких напали біля будинку родича Чеботаря

Прокуратура Києво-Святошинського району визнала потерпілими журналістів проекту розслідувань «Наші гроші» телеканалу ZIK Надію Бурдей та оператора Максима Шелеста, на яких 28 квітня було здійснено напад біля будинку близького родича екс-заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря. Про це з посиланням на постанову прокуратури Києво-Святошинського району Київської області повідомляє ZIK.

 

Як писала «Детектор медіа», за фактом перешкоджання журналістській діяльності працівникам прогорами «Наші гроші» було відкрито кримінальне провадження по ч. 1 ст. 171 Кримінального кодексу України (Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів). Також за фактом викрадення у знімальної групи обладнання відкрито провадження, яке розслідується за другою частиною 186 статті ККУ (Грабіж, поєднаний з насильством). Слідчі Києво-Святошинського райвідділу міліції розпочали кримінальне провадження за фактами перешкоджання професійній діяльності журналістів та пограбування знімальної групи проекту «Наші гроші».

 

Нагадаємо, постанова прокуратури стосується інциденту з журналістами біля будинку близького родича тоді ще заступника міністра МВС Сергія  Чеботаря 28 квітня. Цього дня знімальна група програми журналістських розслідувань «Наші гроші» телеканалу ZIK двічі зазнала нападу з боку зятя пана Чеботаря Олега Поліщука. «В Лісниках, біля будинку заступника міністра МВС Чеботаря напали на знімальну групу, придушили оператора, відібрали камеру, вирвали навігатор з відео з машини», - зазначив керівник проекту Денис Бігус.

 

Телеканал ZIK закликав міністра внутрішніх справ Арсена Авакова максимально швидко і об'єктивно розслідувати цей напад на знімальну групу програми «Наші гроші».

 

Після розголосу в ЗМІ, 13 травня заступник міністра внутрішніх справ України Сергій Чеботар заявив, що йде у відставку через «систематичне цькування у вигляді замовних публікацій» у ЗМІ.

 

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що прийняв відставку свого заступника Сергія Чеботаря через те, що той «дозволив втягнути себе в скандал з журналістами». Очільник МВС повідомив, що справою щодо побиття журналістів програми «Наші гроші» каналу ZIK повинна займатися прокуратура. Міністр також вважає, що доказів для кримінального переслідування його колишнього заступника Сергія Чеботаря немає.

 

Народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Ольга Червакова повідомила, що Обухівський райвідділ міліції порушив кримінальну справу за фактом «втручання в приватне життя» - доньки екс-заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря - Варвари Чеботар.

 

Директор ZIKу Ігор Дедишин повідомив, що медіаходинг готовий до суду з екс-заступником міністра Чеботарем і заявляє, що його відставки після нападу на журналістів «Наших грошей» замало.

 

Комітет Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції звернувся до МВС та Генпрокуратури із закликом провести розслідування щодо можливої причетності заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря до корупційних дій та перешкоджання журналістській діяльності.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2320
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду