Уряд прийняв постанову про ліквідацію Комісії з питань захисту суспільної моралі

Уряд прийняв постанову про ліквідацію Комісії з питань захисту суспільної моралі

27 Травня 2015
2131

Уряд прийняв постанову про ліквідацію Комісії з питань захисту суспільної моралі

2131
Уряд прийняв постанову про ліквідацію Комісії з питань захисту суспільної моралі
Уряд прийняв постанову про ліквідацію Комісії з питань захисту суспільної моралі

27 травня Кабінет Міністрів України одноголосно прийняв постанову про ліквідацію Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі (НЕК). Про це «Детектор медіа» повідомило джерело в уряді.

 

Ліквідація НЕК передбачена ухваленим у лютому законом «Про внесення змін до Закону України "Про захист суспільної моралі" (щодо державного нагляду)».

 

Нагадаємо, 10 лютого Верховна Рада ухвалила закон «Про внесення змін до Закону України "Про захист суспільної моралі" (щодо державного нагляду)» (законопроект Ольги Червакової №1647), який передбачає ліквідацію НЕК як державного органу. 3 березня Президент України Петро Порошенко підписав цей закон.

 

Згідно з новим законом із закону «Про захист суспільної моралі» виключаються положення щодо визначення статусу та засад діяльності НЕК. У законі також зазначається, що контроль за додержанням вимог законодавства у сфері захисту суспільної моралі в межах своєї компетенції здійснюють Міністерство внутрішніх справ України, центральні органи виконавчої влади, що реалізують державну політику у сфері культури, кінематографії, податкову політику, митну справу, у сфері боротьби з правопорушеннями під час застосування податкового, митного законодавства, Держкомтелерадіо та Нацрада з питань телебачення і радіомовлення.

 

Для остаточної ліквідації НЕК потрібне було рішення Кабінету Міністрів. У березні Рух «Стоп цензурі!» та РПР-Медіа поширили заяву із закликом до Кабінету Міністрів України завершити процес ліквідації НЕК.

 

31 березня Кабмін звільнив голову НЕК Василя Костицького за власним бажанням.

 

2 квітня перший заступник голови Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики Ольга Червакова заявила про те, що уряд затягує ліквідацію НЕК, держава і далі виплачує зарплату 50 співробітникам НЕК.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2131
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду