Українські медіахолдинги та Мінекономіки об’єдналися для боротьби з піратством - МГУ

Українські медіахолдинги та Мінекономіки об’єдналися для боротьби з піратством - МГУ

22 Травня 2015
2498

Українські медіахолдинги та Мінекономіки об’єдналися для боротьби з піратством - МГУ

2498
Українські медіахолдинги та Мінекономіки об’єдналися для боротьби з піратством - МГУ
Українські медіахолдинги та Мінекономіки об’єдналися для боротьби з піратством - МГУ

Українські медіагрупи об'єднали свої зусилля з Міністерством економічного розвитку і торгівлі, аби разом боротися з піратством. Вітчизняні та зарубіжні телевізійники, розробники програмного забезпечення, чиновники та експерти із США та Європи обговорили, як в Україні подолати таке явище, як крадіжка інтелектуальної власності під час круглого столу з питань протидії піратству за участі представників індустрії медіа, програмного забезпечення і міністра економіки Айвараса Абромявічуса, повідомляє прес-служба «Медіа Групи Україна» (МГУ).

 

Під час круглого столу йшлося про те, що серед планів з реформування - реорганізація задіяних у сфері управління інтелектуальною власність державних структур, підвищення ефективності роботи судових і правоохоронних органів, формування в суспільстві культури «чесного користувача». На думку медіа, крім зміни законодавства, важливо вже зараз боротися з піратством серед провайдерів програмної послуги та інших постачальників контенту, піратством в інтернеті, інакше галузям медіа та програмного забезпечення загрожує занепад.

 

Міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромявічус повідомив про підготовку комплексної реформи в галузі інтелектуальної власності. «Будуть запропоновані досить радикальні заходи, як змінити всю систему», - сказав він.

 

Водночас Дмитро Шимків, заступник голови Адміністрації Президента України, сказав, що у боротьбі з піратством «необхідне об'єднання зусиль усіх правовласників з різних галузей - музики, софту, медівників, адже сьогодні від піратів в Україні найбільше потерпають саме музична галузь і медійники».

 

«Нам необхідна гармонізація законодавства і завершення реформ у сфері захисту інтелектуальної власності. Правовласникам та правоохоронним органам час перейти до взаємодії на рівні робочих груп. Щоб рішення проблеми стало ефективним, нам необхідно розглядати конкретні кейси порушень, доводити їх до кримінальної справи та суду», - сказав Євген Лященко, директор «Медіа Група Україна».

 

Нагадаємо,  Офіс Торгового представника США опублікував щорічну редакцію «списку 301», який демонструє рівень захисту інтелектуальної власності у різних країнах світу. Україна, згідно з результатами «списку 301», усе ще «піратська», однак нині її становище оновилося в кращий бік.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2498
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду