«Інтер», «Україна», НТН, ICTV, ТЕТ показують заборонені російські фільми – Нацрада

«Інтер», «Україна», НТН, ICTV, ТЕТ показують заборонені російські фільми – Нацрада

22 Травня 2015
7410

«Інтер», «Україна», НТН, ICTV, ТЕТ показують заборонені російські фільми – Нацрада

7410
«Інтер», «Україна», НТН, ICTV, ТЕТ показують заборонені російські фільми – Нацрада
«Інтер», «Україна», НТН, ICTV, ТЕТ показують заборонені російські фільми – Нацрада

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення почала фіксувати, на яких телеканалах транслюються заборонені законом фільми і серіали, що популяризують органи держави-агресора, та російські фільми й серіали, що вироблені після 1 січня 2014 року. Такі фільми й серіали Нацрада виявила в ефірі телеканалів «Інтер», «Україна», НТН, ICTV і ТЕТ, повідомив на брифінгу член Нацради Владислав Севрюков.

 

«З 21 квітня ми почали надсилати листи каналам. Ми зверталися до каналів «Інтер», «Україна», НТН, ICTV із зауваженнями, що в них в ефірі виходять такі фільми», - повідомив пан Севрюков.

 

Наприклад, на каналі «Інтер» Нацрада зафіксувала фільми: «Таблетка от слез», «Красивая жизнь», «Бессонница», які вироблені після 1 січня 2014 року.

 

На каналі «Україна» показували фільми «Ищу попутчика», «Память сердца», «Долгий путь домой», які вироблені після 1 січня 2014 року. Крім того, на «Україні» транслюються серіали «След», «Дорожный патруль 11», «Мент в законе», які вироблені після 1 серпня 1991 року, але мають ознаки популяризації або пропаганди органів держави-агресора.

 

Канал НТН отримав зауваження щодо трансляції фільмів «Паутина 5», «Паутина 6», «Гаишники».

 

Канал ICTV отримав зауваження щодо трансляції фільмів «Морской патруль», «Опера» и «Шеф 2».

 

27 квітня до каналів, що транслюють заборонений продукт, додався ще канал ТЕТ із серіалами «Два отца и два сына», «Семейный бизнес», які вироблені після 1 січня 2014 року.

 

«13 травня ми ще раз звернулися до всіх перелічених каналів, тому що трансляція всіх цих продуктів продовжується», - повідомив пан Севрюков.

 

Поки що Національна рада не має змоги впливати на канали, які транслюють заборонені законом фільми й серіали, оскільки закон набирає чинності 4 червня. «Після 4 червня буде проводитися моніторинг каналів на дотримання цього закону і при виявленні подібних фактів ми будемо звертатися до Держкіно, який матиме змогу застосовувати санкції», - повідомив пан Севрюков.

 

Нагадаємо, що 4 червня набуває чинності закон «Про внесення змін до деяких законів про захист інформаційного телерадіопростору України», який забороняє показ фільмів і серіалів, що містять популяризацію або пропаганду органів держави-агресора та їхніх окремих дій, а також російських фільмів і серіалів будь-яких жанрів, вироблених після 1 січня 2014 року.

 

Із 4 червня Нацрада складатиме акти правопорушень щодо каналів і передаватиме їх до Держкіно, який накладатиме на порушників штрафи. Згідно з нормами закону, штрафи накладатимуться в розмірі 10 мінімальних заробітних плат за кожен випадок, вчинений вперше, та у розмірі 50 мінімальних заробітних плат за кожен наступний випадок.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7410
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Тарасик
3257 дн. тому
Ещё надо спутниковые антенны запретить использовать, а то они дают возможность просмотра каналов из России. Ну и в интернете как-то нужно заблокировать возможность просмотра российских каналов, как и возможность скачивания с торрентов запрещённых фильмов. Даёшь цензуру интернета! Информационная безопасность страны прежде всего! А то вводят эти запреты на украинских каналах, кабельщиков заставили отрубить российские каналы, а люди себе качают с интернета что хотят, и по спутниковым тарелкам милиионы украинцев продолжают смотреть запрещённые каналы напрямую из России. Как же так??? Неужели правительство этого не замечает????
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду