Нацрада за дорученням ГПУ перевірить законність заснування каналу БТБ

Нацрада за дорученням ГПУ перевірить законність заснування каналу БТБ

21 Травня 2015
2420

Нацрада за дорученням ГПУ перевірить законність заснування каналу БТБ

2420
Нацрада за дорученням ГПУ перевірить законність заснування каналу БТБ
Нацрада за дорученням ГПУ перевірить законність заснування каналу БТБ

21 травня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на виконання постанови Генеральної прокуратури України призначила позапланову перевірку ТОВ «Банківське телебачення» (телеканал БТБ) на предмет дотримання статті 12 закону «Про телебачення і радіомовлення» на час створення телерадіоорганізації - тобто на предмет законності заснування телерадіоорганізації.

 

За словами голови Нацради Юрія Артеменка, Нацрада виконує прохання Генеральної прокуратури, яка розслідує кримінальну справу проти колишнього голови Національного банку України (а згодом першого віце-прем'єра) Сергія Арбузова. У ГПУ є підстави вважати, що на час видачі ліцензії ТОВ «Банківське телебачення», яке було засноване Національним банком України, статут Нацбанку не передбачав повноважень створювати телерадіоорганізації. Ці зміни до статуту були внесені вже після ліцензування ТОВ «Банківське телебачення». «Для підтвердження цих даних ми й будемо проводити перевірку», - сказав пан Артеменко.

 

Заступник голови Нацради Григорій Шверк на брифінгу запевнив, що ця перевірка може мати негативні наслідки для Нацбанку та його колишнього керівника Сергія Арбузова, а не для каналу БТБ, який наразі вже передано Міністерству інформаційної політики України та на базі якого має бути створено канал іномовлення Ukraine Tomorrow.

 

Нагадаємо, рік тому, у травні 2014 року, Головне слідче управління Генеральної прокуратури розпочало досудове розслідування за фактом зловживання службовим становищем колишніми високопосадовцями Національного банку України при створенні телеканалу «Банківське телебачення» та оголосила в розшук Сергія Арбузова, якому інкримінують привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем (ч. 5 ст. 191 ККУ).

 

ТОВ «Банківське телебачення» було створено у 2011 році за рішенням правління Національного банку України, який тоді очолював Сергій Арбузов.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2420
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду